Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fried-rice-med-kylling/

Fried Rice med kylling

Fried Rice er virkelig noget af det nemmeste og en perfekt ret til en småtravl hverdag. Det er genialt til brug af rester fra dagen før. Her har jeg brugt kylling, men det kunne lige så vel være fisk, oksekød, svinekød eller ren vegetar – uanset, så skal det nok blive lækkert!

Mine børn er ellevilde med fried Rice og når jeg laver denne ret, så bliver spist mere end én stor portion af ved aftensmadsbordet.

PT30M

Fried Rice med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g ris, kogt og afkølede fx jasmin eller basmati ris
  • 1 kyllingebryst, skåret i tern
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk kokossukker
  • 4 spsk fishsauce
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i tynde strimler
  • 1 tomat, skåret i tynde både
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 lime
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • Til pynt
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1/2 rød chili, finthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Varm en pande eller wok op med olie og sauter løg og hvidløg der i til de er klare og bløde.

Kom kyllingestykkerne i, vend dem løbende og steg til de er møre – hvis man har en rest kylling fra dagen før, så vil den være rigtig god at bruge

Tilsæt ris og rør godt rundt, mens risen bliver varmet godt igennem.

Tilføj nu kokossukker, soya, fishsauce og gulerødder. Varm godt igennem, risene må gerne blive lidt sticky (tilføj evt ekstra olie) – tjek at kyllingen er gennemstegt og vend til sidst tomater og peberfrugt i retten.

Anret på tallerkener med limeskiver til at dryppe på, et drys af friske forårsløg, korianderblade, cashewnødder og hvis man er til stærk mad, så kom evt lidt finthakket rød chili eller et dryp af hot sriracha sauce på.