Fried Rice med kylling


Fried Rice er virkelig noget af det nemmeste og en perfekt ret til en småtravl hverdag. Det er genialt til brug af rester fra dagen før. Her har jeg brugt kylling, men det kunne lige så vel være fisk, oksekød, svinekød eller ren vegetar – uanset, så skal det nok blive lækkert!
Mine børn er ellevilde med fried Rice og når jeg laver denne ret, så bliver spist mere end én stor portion af ved aftensmadsbordet.
Fried Rice med kylling
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 kyllingebryst, skåret i tern
- 6 dl ris, kogte og kolde
- 1 spsk sukker
- 1 spsk soja
- 3 spsk fishsauce
- 2 gulerod, skåret i tynde strimler
- 1 tomat, skåret i tynde både
- 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 1 lime, skåret i skiver
- 2 forårsløg, finthakket
- 1 håndfuld cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg og hvidløg i olivenolie på en pande eller i en wok, til de er klare og bløde.
Kom kyllingestykkerne i, vend dem løbende og steg dem, til de er møre. Tilsæt ris og rør godt rundt, til risen bliver varmet godt igennem.
Tilføj sukker, soja, fishsauce og gulerødder.
Varm godt igennem. Risene må gerne blive lidt klistrede, tilføj evt. ekstra olie.
Tjek, at kyllingen er gennemstegt og vend til sidst tomater og peberfrugt i retten.
Anret på tallerkener med limeskiver, et drys af friske forårsløg, korianderblade, cashewnødder og hvis I kan lide stærk mad, så kom gerne lidt finthakket rød chili på.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det lyder lækkert og skal helt sikkert prøves herhjemme :)
:)
Uhmm hvor ser det lækkert ud – Det må også prøves.
Nu skal jeg i gang med Pirogger til madpakker ♥
Køber du alle dagligvarer på nettet? Og hvor hvis du gør, kunne godt tænke mig at slippe for og køre ud og handle.
Kh Anja
Hej Anja,
Da vi boede i København købte vi alle dagligvarer hos Nemlig.com (håber de snart kommer til Aarhus)
Her i Aarhus har vi prøvet Osuma nogle gange, men jeg synes ikke de er så stærke på økologi, så det sidste års tid har vi handlet i vores lokale SuperBrugsen og derudover indimellem købt grønt og frugt hos Aarstiderne. + købt øko kød hos gårdbutikker eller online.
Kh AC
Tak for en fin blog! I stedet for olivenolie plejer jeg altid at bruge sesamolie til fried rice – det giver god dybde, sødme og masser af umami (som især er lækkert hvis man laver en ren vegetar udgave) :-)
Uhmm, det lyder også dejligt! Jeg har selv primært brugt sesamolien til at dryppe over retterne, da jeg synes den er ret kraftig. Men det lyder lækkert som smagsgiver i sådan en vegetarversion her :)
Hej igen.
Tak for svar – Ha ha, jeg sad en aften og bestilte en masse på Nemlig.com ( havde ikke lige set de ikke leverede til Jylland), det var først da jeg skulle betale.
Jeg er begyndt og købe kød hos Grisogko.dk og køber også lidt lækkerier hos Landmad.dk
Kh Anja
Og juhuuu nu er Nemlig.com startet med at levere til Aarhus og omegn :) Så pudsigt, nu hvor vi lige skrev sammen om det. Men jeg har fluks bestilt og får leveret derfra i aften – håber de kommer til dit område snart også, for det er virkelig nemt.
Kh AC
Min mellemste datter HADER wok, men idag tog hun 3 gange! Så helt klart godkendt herfra.
1000 tak for en fantastisk blog. Har (desværre) først lige opdaget den, men jeg er solgt. I sidste uge lavede jeg madplan og hver dag er der én af dine opskrifter på, lige fra grønkålssalat til kyllinge cordon bleu. Og indtil videre kun POSIVTIV respons.
Vh Juanita
Fantastisk! -og tusind tak for din søde hilsen, Juanita ♡ Hvor er det dejligt at du fandt vej hertil :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine.
Har du prøvet at lave sriracha saus selv? Det er nemt, og så får du en saus uden E- numre. Jeg faldt over en opskrift af Mette Helbæk. Kan klart anbefales. Tak for din inspirerende blog. Hilsen Jolanda
Det er nemlig så dejligt med hjemmelavet sriracha :)
Tak for din søde hilsen Dinkelsbühl ♡
Kh AC
Jeg har nu flere gange lavet denne skønne ret med stor succes her i huset. I dag prøvede jeg så at lave retten igen. Men denne gang havde jeg en rest kogt pasta som blev brugt i stedet for ris. Det fungerede også fint :-)
Det er dejligt at høre! Tak for den fine tilbagemelding på opskriften ♡
Hej! Hvornår skal hvidløg i? De lå tilbage på bordet og kiggede på mig :)
Mvh Sofia
Ahh, det var egentlig tænkt som en del af løgene … jeg har lige skrevet det til, så det står mere klart.
Tak for input! Håber det blev en skøn ret, også uden hvidløg :)
Kh AC
Wow… det smagte virkelig lækkert!! Denne opskrift er kommet på listen over foretrukne retter allerede nu!
Hvor er det dejligt at høre, Jacob :)
Hej. Der skal kokossukker i retten Hvor køber man det? Jeg har ikke hørt om det før ?
Vh Else
Det kan købes i en del supermarkeder, men du kan sagtens erstatte med rørsukker
Kh AC
Kan man bruge noget andet end fish sauce?
Du kan bruge soya eller teriyaki, det giver en lidt smag men vil også fungere godt til retten
I en anden af dine opskrifter med kogte ris står der at man skal bruge 300 gram kogte ris. Hvad vejer det som rå eller hvor mange dl svarer det til ?
Virkelig lækker hverdagsret, der smager himmelsk og sender tankerne tilbage til den gang, vi kunne rejse rundt i Asien. Lidt træls at lave, når det brænder på og bliver klistret, men det opvejes let når retten kommer på bordet og alle spiser løs.
Et tip: Rist cashewnødderne på en tør pande til de begynder at tage farve og drys med fint salt.
Et tip mere: Når man skal kombinere forældrenes og børnenes chilismag og den ene man drysser på bliver for mild. Her kan et godt skvæt Eagle Brand hot chili sauce gøre underværker.