Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fried-rice-med-kylling/

Fried Rice med kylling

Fried Rice er virkelig noget af det nemmeste og en perfekt ret til en småtravl hverdag. Det er genialt til brug af rester fra dagen før. Her har jeg brugt kylling, men det kunne lige så vel være fisk, oksekød, svinekød eller ren vegetar – uanset, så skal det nok blive lækkert!

Mine børn er ellevilde med fried Rice og når jeg laver denne ret, så bliver spist mere end én stor portion af ved aftensmadsbordet.

PT30M

Fried Rice med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 kyllingebryst, skåret i tern
  • 6 dl ris, kogte og kolde
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk soja
  • 3 spsk fishsauce
  • 2 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 1 tomat, skåret i tynde både
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 1 lime, skåret i skiver
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 1 rød chili, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olivenolie på en pande eller i en wok, til de er klare og bløde.

Kom kyllingestykkerne i, vend dem løbende og steg dem, til de er møre. Tilsæt ris og rør godt rundt, til risen bliver varmet godt igennem.

Tilføj sukker, soja, fishsauce og gulerødder.

Varm godt igennem. Risene må gerne blive lidt klistrede, tilføj evt. ekstra olie.

Tjek, at kyllingen er gennemstegt og vend til sidst tomater og peberfrugt i retten.

Anret på tallerkener med limeskiver, et drys af friske forårsløg, korianderblade, cashewnødder og hvis I kan lide stærk mad, så kom gerne lidt finthakket rød chili på.