Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banh-mi-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vinter

Banh Mi med kylling

Bánh Mì med kylling er en af mine favorit sandwich, og Banh Mi smager simpelthen så dejligt med den cremede asiatiske mayodressing, de syltede gulerødder, sprød agurk og frisk koriander pakket i en flutes med saftigt kyllingekød.

Den vietnamesiske sandwich Bánh Mì kan købes overalt i små gadekøkkener i Vietnam. Særligt i de store byer som Hanoi og HCMC, er de små foodtrucks med de lækre sandwiches at finde inden for kort rækkevidde. De smager helt særligt med de friske krydderurter og fyld, når de nydes lige der på gaden i Vietnam, til alt det hektiske herlige liv der leves der.

Prøv også: opskrift på Pho Nudelsuppe >>

Banh Mi med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Syltede gulerødder
  • 1 dl vand
  • 30 g sukker
  • 1 dl riseddike
  • 4 gulerod, skåret i julienne
  • Asiatisk mayo-dressing
  • 75 g mayonnaise
  • 1 tsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, fintrevet skal herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 400 g kyllingebryst med skind
  • 4 flutes
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 tsk chiliflager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Syltede gulerødder
Kom vand, sukker og riseddike i en gryde og giv et hurtigt opkog til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og kom gulerødderne i den varme eddikelage. Kom på glas, læg låg på og sæt i køleskabet, mens resten af retten tilberedes.

Asiatisk mayo-dressing
Rør mayonnaise med fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal, og friskkværnet peber.

Kylling med sprødt skind og servering af Banh Mi
Kom kyllingen på en bageplade med bagepapir og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 18-20 minutter til skindet er sprødt og kyllingen gennemstegt.

Skær kyllingekødet ud i skiver. Smør brødene med asiatisk mayo og fyld med kylling, syltede gulerødder, agurk, koriander og chiliflager.