Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-panang-karry/

Vegetar Panang karry med kikærter og grøntsager

Her får I en dejlig grøntsagsspækket opskrift på vegetar Panang Karry med kikærter og masser smovs – en skøn, skøn ret, som også er med i min Grøn Aftensmad kogebog.

Det asiatiske køkken er jo virkelig skønt, fyldt med smag, farver, sprødhed og varme. En rigtig humørbooster og sundt for både krop og sjæl. Jeg har efterhånden lavet en del asiatisk inspirerede retter og når man er herhjemme i sit danske køkken med danske råvarer, så kan jeg godt lide at tilpasse dem en anelse så de smager allerbedst, med de råvarer, vi nu har tilgængeligt tæt på.

Prøv også: min lækre opskrift på grøntsagswok >>

PT30M

Vegetar Panang karry med kikærter og grøntsager

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 20 g ingefær, friskrevet
  • 2 spsk rød karrypasta, gerne panang paste)
  • 3 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 200 g broccoli, i buketter
  • 100 g edamamebønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 gul peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 spsk soja
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 3 dl ris, fx basmati eller brune
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen.

Sauter løg og hvidløg i olie ved middelvarme på en pande, til de er bløde og klare. Tilsæt ingefær og karrypasta og rør godt sammen. Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk og varm det godt igennem under omrøring.
Lad retten simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt peberfrugt, kikærter og peanutbutter. Rør godt igennem og smag til med kokosukker, soyasauce, fintrevet limeskal og saft.

Server i skåle med brune ris, frisk koriander og saltede peanuts.