Vegetar Panang karry


Her får I en dejlig grøntsagsspækket opskrift på vegetar Panang Karry med kikærter og masser smovs – en skøn, skøn ret, som også er med i min Grøn Aftensmad kogebog.
Det asiatiske køkken er jo virkelig skønt, fyldt med smag, farver, sprødhed og varme. En rigtig humørbooster og sundt for både krop og sjæl. Jeg har efterhånden lavet en del asiatisk inspirerede retter og når man er herhjemme i sit danske køkken med danske råvarer, så kan jeg godt lide at tilpasse dem en anelse så de smager allerbedst, med de råvarer, vi nu har tilgængeligt tæt på.
Prøv også: min lækre opskrift på grøntsagswok >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Panang karry
- 2 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 20 g ingefær, friskrevet
- 2 spsk rød karrypasta, panang
- 3 gulerødder, skåret i strimler
- 200 g broccoli, delt i buketter
- 100 g edamamebønner
- 400 ml kokosmælk
- 2 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 2 spsk peanutbutter
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 3 dl brune ris, eller basmati
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 dl saltede peanuts
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog risene efter anvisning på emballagen.
Sauter løg og hvidløg i olie ved middelvarme på en pande, til de er bløde.
Tilsæt ingefær og karrypasta og rør godt sammen. Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk og varm det godt igennem under omrøring.
Lad retten simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt peberfrugt, kikærter og peanutbutter. Rør godt igennem og smag til med sukker, sojasauce, fintrevet limeskal og saft.
Server i skåle med ris, frisk koriander og saltede peanuts.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan kokosmælk erstattes med noget? Fx. Fløde?
Ja, den vil også blive lækker med piskefløde.
Kh Ann-Christine
Hej:) kan det frysses ned?❤️
Jeg har ikke testet frysning af denne ret, så det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg erstatte peanutbutter med noget? Tahin måske?
Eller skal jeg bare udelade det, hvis jeg ikke har det på lager?
Kh
Anna
Hej Anna
Jeg ville i så fald blot smage til med lidt tahin, alt efter smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine