Grøntsagswok med cashew og kokosnudler


Grøntsagswok er så lækkert og en dejlig nem måde at få serveret en masse skønne grøntsager med topkarakter på smagsskalaen.
Jeg har lavet denne vegetar wok med nøddesmør, for det giver en lækker og meget fyldig smag til grøntsagerne og nudlerne. Det bliver seriøst den lækreste smovsede ret du kan forestille dig. Helt uimodståelig!
Varier endelig med andre grøntsager efter sæson, se fx tips til dette under opskriften.
Prøv også: Min opskrift på Red Thai Curry >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagswok med cashew og nudler
- 400 g nudler
- 300 g pillede edamamebønner
- 2 spsk rød karrypasta
- 20 g ingefær, friskrevet
- 3 fed hvidløg, presset
- 400 ml kokosmælk
- 2 spsk cashewnøddesmør
- 0,50 broccoli, delt i buketter
- 3 gulerødder, skåret i tynde skiver
- 200 g frossen spinat, eller frisk
- 1 spsk fishsauce
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 40 g cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Kom edamamebønnerne i gryden, 1 minut før nudlerne er færdige, og hæld straks derefter bønner og nudler gennem en sigte. Skyl nudler og bønner med iskoldt vand, så de ikke klistrer sammen, og så kogningen stopper.
Kom olie i en wok eller stor pande og tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg, rør rundt, til det dufter skønt.
Rør kokosmælk og cashewnøddesmør i og rør det godt sammen til en ensartet sauce.
Tilsæt broccoli, gulerødder og spinat og varm det godt igennem, til spinaten falder sammen.
Vend nudler og edamamebønner i og vend det godt sammen, så saucen fordeler sig i retten. Smag til med fishsauce og saften fra en lime.
Server i skåle med et drys cashewnødder og frisk koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvilken karry pasta bruger du? Vi har brugt forskellige gennem tiden, men fælles for dem alle er at de bliver ret stærke, især når de skal ristes på panden først :) – vi brugte kun det halve af det der skulle i, i dag og det var alligevel så stærkt jeg ikke ville servere det for børn :)
Hej Dorthe
Jeg bruger dem fra supermarkedet når jeg udvikler mine opskrifter, jeg synes ikke de er så stærke. Men det er jo en smagssag :)
– hvis du synes en rød karrypasta er for stærk, så vil jeg anbefale at skifte til grøn, for de er mildere i smagen og du kan evt undlade at sautere den på panden fra start. Så kan du i stedet smage til med den og nemmere justere styrken til jeres smag. Du kan gøre det samme med den røde karrypasta hvis du har en rest tilbage, smag til med den i stedet for at komme den i fra start.
Kh Ann-Christine
Jeg har tænkt mig at prøve at lave retten til en familie med børn – bliver den meget stærk eller er den okay “mild” i smagen?
Hej Ida
Jeg bruger en mild rød karry pasta, så den bliver ikke spor stærk. Men er du i tvivl om styrken i den karry du har, så start med lidt og tilføj mere efter smag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svaret.
Jeg finder en mild karrypasta og prøver mig frem. Jeg er sikker på at det bliver et hit.
Rigtig god opskrift! den er blevet en af de faste hjemme hos mig. Dog giver den en stor portion, og vi laver ofte næsten halv portion til fire mennesker
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine