Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagswok/

Grøntsagswok med cashew og kokosnudler

Grøntsagswok er så lækkert og en dejlig nem måde at få serveret en masse skønne grøntsager med topkarakter på smagsskalaen.

Jeg har lavet denne vegetar wok med nøddesmør, for det giver en lækker og meget fyldig smag til grøntsagerne og nudlerne. Det bliver seriøst den lækreste smovsede ret du kan forestille dig. Helt uimodståelig!
Varier endelig med andre grøntsager efter sæson, se fx tips til dette under opskriften.

Prøv også: Min opskrift på Red Thai Curry >>

PT20M

Grøntsagswok med cashew og nudler

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g nudler
  • 300 g edamamebønner
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 20 g ingefær, friskrevet
  • 2 spsk cashewnøddesmør
  • 1/2 broccoli, i buketter
  • 3 gulerødder, skåret i tynde skiver
  • 200 g spinat, frosne, eller frisk
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk fishsauce
  • lime
  • 1 spsk olivenolie, eller kokosolie til stegning
  • Til servering
  • 40 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Hæld frosne edamamebønner i gryden, et minut før nudlerne er færdige, og hæld straks derefter bønner og nudler gennem en sigte. Skyl nudlerne og bønner med iskoldt vand, så de ikke klistre sammen og så kogningen stopper.

Kom olie i en wok eller stor pande og tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg, rør rundt til det dufter skønt. Rør kokosmælk og cashewnøddesmør i og rør det godt sammen til en ensartet sauce.

Tilsæt broccoli, gulerødder, spinat og varm det godt igennem til spinaten falder sammen. Vend nudler og edamamebønner i og vend det godt sammen så saucen fordeler sig i retten, smag til med fishsauce og saften fra en lime.

Server i skåle med et drys af cashewnødder og frisk koriander.