Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagswok/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Mad på budget, Sommer, Vegetar, Vinter

Grøntsagswok med cashew og kokosnudler

Grøntsagswok er så lækkert og en dejlig nem måde at få serveret en masse skønne grøntsager med topkarakter på smagsskalaen.

Jeg har lavet denne vegetar wok med nøddesmør, for det giver en lækker og meget fyldig smag til grøntsagerne og nudlerne. Det bliver seriøst den lækreste smovsede ret du kan forestille dig. Helt uimodståelig!

Varier endelig med andre grøntsager efter sæson, se fx tips til dette under opskriften.

Prøv også: Min opskrift på Red Thai Curry >>

PT20MPT20M4

Grøntsagswok med cashew og nudler

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g nudler
  • 300 g pillede edamamebønner
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 20 g ingefær, friskrevet
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk cashewnøddesmør
  • 0,50 broccoli, delt i buketter
  • 3 gulerod, skåret i tynde skiver
  • 200 g spinat, frosne, eller frisk
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
  • Til servering
  • 40 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Kom edamamebønnerne i gryden, 1 minut før nudlerne er færdige, og hæld straks derefter bønner og nudler gennem en sigte. Skyl nudler og bønner med iskoldt vand, så de ikke klistrer sammen, og så kogningen stopper.

Kom olie i en wok eller stor pande og tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg, rør rundt, til det dufter skønt.

Rør kokosmælk og cashewnøddesmør i og rør det godt sammen til en ensartet sauce.

Tilsæt broccoli, gulerødder og spinat og varm det godt igennem, til spinaten falder sammen.

Vend nudler og edamamebønner i og vend det godt sammen, så saucen fordeler sig i retten. Smag til med fishsauce og saften fra en lime.

Server i skåle med et drys cashewnødder og frisk koriander.