Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kokosris-med-groent-og-spejlaeg/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar, Vinter

Kokosris med grønt og spejlæg

Kokosris med grønt og spejlæg – det er nemt, budgetvenligt, lækkert og mættende.

Når risene koges med kokosmælk og krydderi, så mætter de ekstra godt og smagen bliver simpelthen så lækker. Perfekt som base for et simpelt måltid.

De syltede gulerødder og lidt drys af sesam og chiliflager med den krydrede sriracha mayodressing gør lidt retten lidt ekstra indbydende og ellers er det såmænd blot cremede og krydrede kokosris med spinat og et spejlæg der er stegt knasende sprødt med flydende blomme.

Prøv også: opskrift på hoisinnudler >>

Kokosris med grønt og spejlæg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Syltede gulerødder
  • 4 gulerod
  • 1 dl vand
  • 1 dl riseddike
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk chiliflager
  • Kokosris med ingefær og sesam
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 25 g sesamfrø
  • 3 dl basmati ris
  • 1 dl vand
  • 400 ml kokosmælk
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk sesamolie, til stegning
  • Grøntsager og spejlæg
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 løg, finthakket
  • 300 g spinat
  • 1 spsk soja
  • 4 æg
  • 2 spsk sesamolie
  • Til servering
  • 30 g mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 20 g sesamfrø
  • 1 tsk chiliflager, efter smag
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Syltede gulerødder
Skræl gulerødderne med en tyndskræller eller kartoffelskræller i lange strimler. Kom vand, sukker, chiliflager og riseddike i en gryde og giv et hurtigt opkog til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og kom gulerødderne i den varme eddikelage. Kom på glas, læg låg på og sæt i køleskabet, mens resten af retten tilberedes.

Kokosris med ingefær
Kom olie, sesam og ingefær i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, kokosmælk, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.

Grøntsager og spejlæg
Kom løg og hvidløg på en pande med olie og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare. Kom spinat på og rør til det klasker let sammen. Tag fra på en tallerken og dryp med en smule soja.

Varm panden godt op med mere olie og slå fire æg ud på den varme pande. Steg spejlæggene til hviden er fast, kanten af ægget er knasende sprødt og blommen stadig blød og flydende.

Rør mayonnaise, cremefraiche og sriracha sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Fordel risene på tallerkener, fordel spinaten, de syltede gulerødder og spejlæg. Anret med sesam, chiliflager og persille. Server dressingen i en skål  til at dryppe over efter smag og behag.