Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagekartofler-med-chili/ Aftensmad Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Bagekartofler med chili

Bagekartofler med chili er virkelig lækkert og det er særligt nemt, hvis man tilbereder retten af en rest fra dagen i forvejen. Så er det blot at lune den lækre chilisauce og komme et par bagekartofler i ovnen.

I opskriften er det en ‘komplet ret’ – men jeg håber du vil lade dig inspirere til at lave en lidt større portion af fx chili con carne, sin carne eller bønnegryde og bruger retten på en ny måde på dag to. Se mange flere tips længere nede i indlægget med mad til to dage – hvor der laves forskellige retter på anden dagen.

Prøv også: opskrift på Quesadillas med chili >>

Bagekartofler med chili
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT15M4
Ingredienser
  • 4 bagekartoffel
  • Fyld
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dåse kidneybønner
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl bredbladet persille, eller koriander
  • 1 avocado, i skiver
  • 0,50 rød chili, i skiver
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartofler
Skrub kartoflerne godt, vend dem i olie og prik dem et par gange med en gaffel. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader varmluft, til de er møre.

Chilifyld
Kom krydderier i en gryde med løg, hvidløg og olie og sauter til løgene er bløde. Kom hakkede tomater og squash i gryden og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt bønner og smag til.

Skær et kryds i de bagte kartofler og fyld dem med det varme fyld.

Top med creme fraiche, avocado i skiver og drys med lidt friskhakket rød chili og friske krydderurter, fx frisk koriander eller bredbladet persille.