Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/biksemad/

Biksemad i en luksusudgave med spejlæg og bearnaise

Biksemad er langt de fleste gange restemad herhjemme hos os og ikke noget vi spiser særlig ofte. Men når vi har en rest fra en steg, fx culotte, cuvette eller lign, som ikke blive brugt til en omgang vitello tonnato eller til denne fantastiske banh mi burger  – så er det nemt, hurtigt og lækkert med biksemad.

Forleden dag opgraderede vi restemenuen og tilberedte biksemad i luksusudgave med ferskt lynstegt og supermørt tykstegsfilet, sprøde kartofler og serverede den skønne ret med spejlæg, hjemmelavet bearnaise, syltede rødløg og rødbeder.

 lækkert!

Kartoflerne kan fint suppleres eller erstattes med blandede rodfrugter, det smager også helt fantastisk!

PT40M

Biksemad med spejlæg og bearnaise

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 kg skrællede, kogte og kolde kartofler, skåret i tern
  • 250-300 g oksekød (en udskæring, der bliver mør ved lynstegning) skåret i tern
  • 1-2 spsk worcestershiresauce
  • 4 æg
  • salt og peber
  • Smør + olie til at stege i
  • Tilbehør
  • Hjemmelavet bearnaisesauce - se link i opskriften
  • syltede rødløg - se link i opskriften
  • Syltede rødbeder - se link i opskriften
  • finthakket persille
  • Evt ristet rugbrød
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Tilbered først en halv portion bearnaise sauce – opskrift her – og lad den stå i en skål, mens resten af retten tilberedes.

Sauter løgene på en pande med olivenolie, til de er bløde og klare. Kom kartoflerne på panden, sammen med halvdelen af smøret og rist kartoffelternene, til de har en sprød stegeflade – vend dem jævnligt. Smag til med salt, peber og worchestershiresauce, når de er færdige.

På en anden pande lynsteges oksekødet i lidt smør og krydres med salt og peber. Oksekødet må gerne have en rosa midte ved servering.

Sluk for panderne og vend oksekød sammen med kartoflerne.

Steg hurtigt fire spejlæg på panden.

Når æggene er færdige, anrettes fire tallerkener med biksemad, spejlæg, en skefuld bearnaise, samt syltede rødløg + syltede rødbeder

– vær gavmild med et grønt drys persille og lidt friskkværnet peber og så er der ellers serveret …