Tomatrisotto


Opskrift på en cremet og lækker tomatrisotto, med den dejligste smag af tomat, krydderurter og cremet parmesan. Det er en nem og budgetvenlig ret, som smager vidunderligt i al sin enkelhed, både som en dejlig forret eller hovedret.
Jeg tilføjer lidt finthakkede soltørrede tomater til min risotto, for det giver virkelig den lækreste smag af solmodne tomater til retten – og så kan retten tilberedes året rundt. Er det sæson for tomater i mit drivhus, så vælger jeg de sødeste og mest solmodne aromatiske tomater og blender dem med grøntsagsboullionen – det smager helt ekstraordinært lækkert!
Prøv også: min opskrift på risotto med svampe >>
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene. Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Tilsæt risottoris og rør godt igennem i et minuts tid. Hæld hvidvin i gryden og rør til risene har absorberet vinen. Skrue ned for varmen. Blend flåede tomater, tomatpuré, grøntsagsboullion og timian sammen til det er helt ensartet og tilføj væden lidt efter lidt til risene efterhånden som risen absorberer væden, fortsæt til risene er lidt knap perfekt møre. Rør finthakkede soltørrede tomater og friskrevet parmesan i risen og smag godt til med citronskal, salt og peber. Risottoen skal være letflydende og lækker cremet. Server med burrata, et dryp pesto, lidt ekstra parmesan, og et drys frisk basilikum.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.Vil du gerne have billede på udskriften?
Tomatrisotto
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritterHold min skærm tændt
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man erstatte/undvære hvidvinen?
Hej Sofie
Du kan erstatte med grøntsagsbouillon og evt smage til med en smule citronsaft/hvidvinseddike til sidst.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan retten laves et par timer i forvejen og så varmes op?
Det vil jeg ikke umiddelbart anbefale, for den vil sætte sig for meget når den står på køl.
Skal den serveres som en risotto, skal den helst tilberedes lige til servering.
Kh Ann-Christine
Hvornår skal man putte timian i?
Hej Laura
Sammen med grøntsagsbouillon, det er nu opdateret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine