Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatrisotto/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Forår, Forretter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Tomatrisotto

Opskrift på en cremet og lækker tomatrisotto, med den dejligste smag af tomat, krydderurter og cremet parmesan. Det er en nem og budgetvenlig ret, som smager vidunderligt i al sin enkelhed, både som en dejlig forret eller hovedret.

Jeg tilføjer lidt finthakkede soltørrede tomater til min risotto, for det giver virkelig den lækreste smag af solmodne tomater til retten – og så kan retten tilberedes året rundt. Er det sæson for tomater i mit drivhus, så vælger jeg de sødeste og mest solmodne aromatiske tomater og blender dem med grøntsagsboullionen – det smager helt ekstraordinært lækkert!

Prøv også: min opskrift på risotto med svampe >>

Tomatrisotto
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g risotto ris
  • 2 dl hvidvin
  • 400 g flåede tomater
  • 25 g koncentreret tomatpuré
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 tsk timian, tørret
  • 25 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 125 g parmesan
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 burrata
  • 25 g pesto
  • 25 g parmesan
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er klare og bløde. Tilsæt risottoris og rør godt igennem i et minuts tid.

Hæld hvidvin i gryden og rør til risene har absorberet vinen. Skrue ned for varmen.

Blend flåede tomater, tomatpuré og grøntsagsboullion sammen til det er helt ensartet og tilføj væden lidt efter lidt til risene efterhånden som risen absorberer væden, fortsæt til risene er lidt knap perfekt møre.

Rør finthakkede soltørrede tomater og friskrevet parmesan i risen og smag godt til med salt og peber. Risottoen skal være letflydende og lækker cremet.

Server med burrata, et dryp pesto, lidt ekstra parmesan, og et drys frisk basilikum.