Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risotto-med-svampe/

Risotto med svampe

Den klassiske italienske risotto er en skøn og fyldig ret, som er meget mættende og et godt aftensmåltid, når man trænger til lidt komfort og hygge.

Her tilbereder jeg den lækre risotto med svampe og har brugt de klassiske risotto ris til tilberedningen. Men hvis man vil komme lidt mere budgetvenligt omkring retten, så kan man nu altså fint bruge grødris i stedet. Det smager også glimrende.

Retten kan fint udgøre et måltid i sig selv eller kan serveres som tilbehør til kød eller salater.

PT40M

Risotto med svampe

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g risotto ris
  • 300 g champignon
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, friskhakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er klare og bløde. Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld 1 dl grøntsagsbouillon i gryden og rør, til risene har ab­ sorberet væden. Tilsæt mere grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til al væden er brugt, og risene er møre.

Rist champignonerne på en meget varm pande med smør i 2 minutter og rør dem derefter i gryden med risotto sammen med friskrevet parmesan. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server med revet parmesan og persille.