Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-gnocchi-krydret-tomatsauce/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Italiensk, Sommer, Vegetar, Vinter

Bagt gnocchi i krydret tomatsauce

Virkelig lækker opskrift på bagt gnocchi i tomatsauce, som er nem at lave og smager helt vidunderligt.

Gnocchi alla Sorrentina er rigtig komfort hyggemad, som er både velsmagende, krydret og fyldt med grøntsager. Her får du min opskrift på en variant af den lækre italienske ret, som smager drøngodt. Italiensk inspireret mad er så lækkert og fyldt af smag.

Gnocchi er en italiensk pastavariant, lavet på kartofler i stedet for mel og det smager virkelig skønt i den krydrede tomatsauce.

Prøv også: min opskrift på tortellini suppe >>

PT45MPT30M4

Bagt gnocchi i krydret tomatsauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 250 g squash, groftrevet
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 125 g ricotta
  • 500 g gnocchi
  • 125 g frisk mozzarella
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 25 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løgene i en sauterpande med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, fennikelfrø, rosmarin, squash, grøntsagsboullion, hakkede tomater og kog retten op og lad det simre uden låg i 10 minutter, så det kan koge lidt ind.

Kom ricotta i retten og derefter gnocchi. Vend det nænsomt sammen og smag godt til med salt og peber.

Pluk mozzarella i mindre stykker og fordel over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, til osten er smeltet og er begyndt at blive gylden.

Server med friskrevet parmesan og et drys basilikum.