Bagt gnocchi i krydret tomatsauce


Virkelig lækker opskrift på bagt gnocchi i tomatsauce, som er nem at lave og smager helt vidunderligt.
Gnocchi alla Sorrentina er rigtig komfort hyggemad, som er både velsmagende, krydret og fyldt med grøntsager. Her får du min opskrift på en variant af den lækre italienske ret, som smager drøngodt. Italiensk inspireret mad er så lækkert og fyldt af smag.
Gnocchi er en italiensk pastavariant, lavet på kartofler i stedet for mel og det smager virkelig skønt i den krydrede tomatsauce.
Prøv også: min opskrift på tortellini suppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt gnocchi i krydret tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret rosmarin
- 250 g squash, groftrevet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser hakkede tomater
- 125 g ricotta
- 500 g gnocchi
- 125 g frisk mozzarella
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 25 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løgene i en sauterpande med olie ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, fennikelfrø, rosmarin, squash, grøntsagsboullion, hakkede tomater og kog retten op og lad det simre uden låg i 10 minutter, så det kan koge lidt ind.
Kom ricotta i retten og derefter gnocchi. Vend det nænsomt sammen og smag godt til med salt og peber. Kom retten i et smurt ovnfast fad.
Pluk mozzarella i mindre stykker og fordel over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, til osten er smeltet og er begyndt at blive gylden.
Server med friskrevet parmesan og et drys basilikum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Jeg lavede retten i går og var ikke så vild med fennikelfrøene… sjovt nok da andre synes godt om dem… måske hvis de var blevet kværnet først, men det skulle de jo ikke… Bortset fra det, var det en meget lækker ret. Skar ned på mængden af ost (ricotta) da jeg synes det er unødvendigt og gør det for fedt… Vi spiste den som tilbehør til stegt, krydret kylling.
Bh Knud
Hej Knud
Mange tak for din tilbagemelding! Du kan evt prøve at knuse dem først, og så vil jeg anbefale halv mængde – ellers undlad og smag til med fx timian i stedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse retten ned? :)
Jeg tror gnocchi vil blive lidt kedelige i konsistensen af det, men bortset fra det, så ja
Kh Ann-Christine
Har lavet retten i dag, og det smager jo helt vildt godt, og fennikelfrø er da blevet det nye yndlingskrydderi. Tusind tak for en virkelig lækkert velsmagende opskrift.
Hej Ann-Christine. Vi forsøgte os med retten idag og den er totalt flydende.
Kan det skyldes at vi købte forkorte gnocchi eller er der noget i udu med væskemængderne?
Hej Casper
Mmm, jeg har ikke testet med forkogt gnocchi, så det skal jeg ikke kunne sige – tester det lige næste gang jeg laver den :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg glad for at høre!
Jeg er også helt vild med fennikel, det giver sådan en skøn smag i varme retter :)
Kh Ann-Christine