Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gnocchi/ Aftensmad Efterår, Forår, Italiensk, Mad på budget, Sommer, Vegetar, Vinter

Gnocchi med salviesmør og tomater

Her får I en skøn opskrift på gnocchi med salviesmør og tomater, som smager fantastisk og som får mig i det fineste solskinshumør, både at tilberede og at nyde det færdige resultat af. Det kan vi godt trænge lidt til i disse dage – små projekter, som gør os glade.

Gnocchi er en italiensk variant af pasta, som er baseret på kartoffelmos og som er både lette og fyldige på en og samme tid. Det er et rigtig hyggeligt køkkenprojekt og de er nemme at lave selv. Her har jeg serveret dem med ovnbagte tomater, som  er fyldt med smag og saft og den lækreste enkle salviesmør.

Prøv også: min opskrift på den lækreste cacio e pepe >>

Gnocchi med salviesmør og tomater
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M4
Ingredienser
  • Tomater
  • 400 g blommetomater, skåret i halve
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • Gnocchi
  • 1 kg kartoffel, melede
  • 1 æg
  • 275 g durummel
  • 1 tsk salt
  • Salviesmør
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld frisk salvie, blade
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • Til servering
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomater
Kom de halverede tomater på en bageplade med bagepapir, med den overskårede side op og dryp en smule olie over og lidt flagesalt.

Sæt i en kold ovn og sæt temperaturen til 100 grader varmluft. Bag i 45 minutter.

Gnocchi
Kog de uskrællede kartoflerne møre i usaltet vand og pil dem, mens de er varme.

Mos kartoflerne med en gaffel og arbejd kartoffelmos,  æg, salt og durummel sammen, uden dog at ælte for meget. Det bliver en meget blød dej, men vær opmærksom på ikke at anvende for meget mel og at den blot skal samles, ikke æltes.

Drys mel på køkkenbordet og tril dejen ud i fingertykke pølser. Skær dem i 1 cm stykker og tril hen over tænderne på en gaffel, så de får riller.

Læg gnocchierne på et rent klæde, sørg for at de ikke rører hinanden eller kommer til at lægge i lag. Lad dem lufttørre i 15 minutter.

Kog gnocchierne i en stor gryde med letsaltet vand. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen.

Salviesmør
Smelt smør på en pande og kom salviebladene i, lad det stå ved svag varme til det dufter herligt og smørret bliver brunet lidt. Vend parmesanost i og vend de færdig gnocchi deri, inden de anrettes på tallerkener. Kom lidt friskkværnet sort peber og friskkværnet parmesan