Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-krydrede-tomater-med-orzo/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Sommer, Vinter

Bagte krydrede tomater med orzo

Denne ret med bagte krydrede tomater med orzo er simpelthen så lækker og nem at lave. Tomaternes smag bliver ekstra intens af at blive bagt og sammen med honning, hvidløg og krydderier bliver det helt uimodståeligt.

Orzo er en lille pastavariant på størrelse med store riskorn. De er super lækre i suppe, til risotto og i gryderetter – men også i en ret som denne, hvor de får godt selskab af tomater, krydderurter, hvidløg og knasende sprød parmaskinke, toppet med burrata.

Prøv også: opskrift på feta pasta >>

Bagte krydrede tomater med orzo
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g cherrytomater
  • 4 fed hvidløg, hele
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk honning
  • 90 g parmaskinke
  • 400 g pasta orzo
  • 100 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • 20 g sesamfrø, ristede
  • 30 g pinjekerner, ristede
  • 150 g burrata
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom olivenolie, tomater, hvidløg, timian, rosmarin, honning og lidt salt og peber i en et smurt ovnfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter, til tomaterne brister og hvidløgene er møre.

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og og bag i cirka 10 minutter ved 180 grader til parmaskinken er sprød.

Kog orzo efter anvisning på emballagen og hæld derefter vandet fra.

Tag fadet med tomater ud af ovnen og mos tomaterne og hvidløgene sammen. Rør fintrevet parmesan ud i de varme tomater til en lækker sauce og smag til med salt og peber.

Kom orzo i en stor skål og vend det godt sammen med tomatsaucen, friske krydderurter og drys med pinjekerner og sesam. Anret i en stor skål til servering, toppet med en kugle burrata og smuldr til sidst den sprøde parmaskinke over.