Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nye-kartofler/

Nye kartofler med urter og pocheret æg

Nye kartofler med urter, pocheret æg og en lækker sennepscreme smager bare så vidunderligt og er nemt at lave.

Hvis jeg havde en lille frokostrestaurant eller cafe, så ville denne ret være selvskrevet på menukortet i sommermånederne, når der er nye danske kartofler i sæson.

Den er stjernenem at lave, ligner en million, smager helt vidunderligt og koster ikke ret meget at købe ind til. En vinder på alle måder!

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>

PT30M

Kartofler med urter og pocheret æg

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g kartofler, nye
  • 4 æg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 125 g grøn salat
  • 1 dl kapers
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 dl krydderurter, finthakkede, fx. dild, purløg, persille, timian
  • Cremet sennepsdresssing
  • 2 spsk sennep, grov
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 tsk honning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre og stadig har en smule bid. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle en smule af, mens resten af salaten gøres færdig.

Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger og tag gryden af den direkte varme. Brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog ægget i cirka 3 minutter, tag det forsigtigt op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt på samme måde med de andre æg.

Anret salaten på et stort fad eller tallerkener, fordel kartofler og æg imellem salaten.

Drys kapers og krydder­ urter over, fordel små klatter sennepsdressing samt lidt salt og friskkværnet peber over salaten inden servering.

Cremet sennepsdressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.