Kartoffelsalat


Klassisk kold kartoffelsalat er en helt fast del af vores sommermenu og serveres gerne mindst ugentligt sommeren igennem. Men den er nu dejligt på alle tidspunkter af året.
Om sommeren som tilbehør til grillretter, med frikadeller til, gode salater og som en dejlig nem ret, der snildt kan serveres to dage i træk, da den holder sig godt på køl en dag eller to.
Min opskrift på kartoffelsalat er dejlig let at lave og den smager forrygende.
Prøv også: opskrifter på dejlig sommermad >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelsalat
- 1 kg kartofler, kogte og afkølede
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk sukker
- 1 håndfuld purløg, friskklippet
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør en dressing sammen af cremefraiche, mayonnaise, sennep, sukker, salt og peber og smag den godt til.
Skær kartoflerne i tern og vend dressingen sammen med de kolde kartofler.
Drys purløg over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Endnu en dejlig opskrift fra dig, men hvorfor er der aldrig nogle som skriver hvor lang tid kartoflerne skal koges, da de jo helst ikke må blive udkogte.
Hvad vil du foreslå ud fra den størrelse kartofler du bruger?
Ha en dejlig dag 😊
Hej Kim
Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for du synes om opskriften.
jeg koger som regel kartoflerne sådan:
Skrub kartoflerne rene, og kom dem i en gryde med vand og salt. Bring kartoflerne i kog, læg låg på og lad kartoflerne koge i 10 minutter (alt efter størrelse på kartoflerne).
Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i 4-5 minutter, stadig under låg. Mærk med en kødnål og hæld vandet fra, når kartoflerne er perfekt møre og lad kartoflerne køle helt af.
Dejlig dag til dig også :)
Kh Ann-Christine
God opskrift !! Men det er alt for meget sukker. Halvdelen er mere end rigeligt. Jo jo det skal lidt sukker i men det er en knivspids. Når det er sagt så fungerer den her opskeift hver gang. Jeg smider også radiser i. Masser af radiser og i dag vil jeg prøve med lidt bladselleri også…. Må se hvad der sker
Hej Jakob,
Tak for din hilsen og tilbagemelding. Mængden af sukker er naturligvis en smagssag, jeg synes den balancere den sennep jeg bruger perfekt.
– og så hepper jeg pt på alle de radiser jeg har sået i haven, for det er SÅ lækkert i kartoffelsalaten :)
Kh Ann-Christine
Elsker den her opskrift🙏🏼
Har glemt at købe purløg, kan jeg bruge det tørret?
Det vil jeg tro kunne fungere :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine