Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/waldorfsalat/

Waldorfsalat

Jeg har lavet sådan en helt klassisk smuk julede waldorfsalat og nu får salaten lige lov at trække nogle timer, inden vi skal spise i aften – det bliver den nemlig kun bedre af.

Min plan er, at servere salaten som tilbehør til lækre langtidsstegte kyllingelår i aften til aftensmaden, sammen med ovnstegte kartofler og måske med denne sprøde grønkålssalat til også.

Tip
Waldorfsalat smager forrygende med en rest god kyllingekød blandet i salaten!

Prøv også: opskrift på hjemmelavet rødkålssalat >>

PT15M

Waldorfsalat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 75 g valnødder
  • 3 stængler bladselleri, i tynde skiver
  • 2 æble, i små tern
  • 150 g grønne vindruer, halveret
  • Dressing
  • 1,50 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 tsk rørsukker
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk æblecidereddike
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre. Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.

Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.

Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.

Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike.

Vend dressingen i salaten.