Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/waldorfsalat/

Waldorfsalat

Den klassiske smukke waldorfsalat med vindruer, æbler, bladselleri og valnødder, vendt i en lækker cremet dressing.

Det smager dejligt og er en klassisk salat til julemåneden og julemaden, hvor den passer skønt til både julefrokoster og julemiddagen. Den friske frugtrige salat pepper både farverne og smagsløgene op og afbalancere julemaden så fint.

Salaten serveres til andre retter og passer dejligt til en almindelig hverdagsaften i vinteren.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet rødkålssalat >>

PT15M

Waldorfsalat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 75 g valnødder
  • 3 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
  • 2 æble, i små tern
  • 150 g grønne vindruer, halveret
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre. Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.

Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.

Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.

Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike.

Vend dressingen i salaten.