Waldorfsalat


Den klassiske smukke waldorfsalat med vindruer, æbler, bladselleri og valnødder, vendt i en lækker cremet dressing.
Det smager dejligt og er en klassisk salat til julemåneden og julemaden, hvor den passer skønt til både julefrokoster og julemiddagen. Den friske frugtrige salat pepper både farverne og smagsløgene op og afbalancere julemaden så fint.
Salaten serveres til andre retter og passer dejligt til en almindelig hverdagsaften i vinteren.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet rødkålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Waldorfsalat
- 75 g valnødder
- 3 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
- 2 æble, i små tern
- 150 g grønne vindruer, halveret
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 0,50 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- 1 tsk æblecidereddike
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre. Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.
Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.
Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.
Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike.
Vend dressingen i salaten.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
At vænne sig til smagen: Min mor og jeg besluttede som voksne at “vænne” os til at spise oliven. Vi gjorde det systematisk. Og vi kom i mål ;)
Den er, som det meste fra Valdemarsro, perfekt! 🙂
Tusidn tak, det er jeg glad for du synes :)
Prøv at lægge valnødderne i vand nogle timer før/natten over, så bliver de som nyplukkede: helt sprøde – og bitterstofferne vaskes også ud på den måde.