Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/waldorfsalat/

Waldorfsalat

Jeg har lavet sådan en helt klassisk smuk julede waldorfsalat og nu får salaten lige lov at trække nogle timer, inden vi skal spise i aften – det bliver den nemlig kun bedre af.

Min plan er, at servere salaten som tilbehør til lækre langtidsstegte kyllingelår i aften til aftensmaden, sammen med ovnstegte kartofler og måske med denne sprøde grønkålssalat til også.

Vi har nemlig også et granatæble i køleskabet og grønkål i haven – overvejede at lave et twist på denne waldorfsalat ved at mikse den op med både en håndfuld fintsnittet grønkål OG røde sødsyrlige granatæblekerner. Det er jeg ret sikker på vil være et hit!

Spiser I mon også waldorfsalat her i løbet af julen til julefrokoster eller måske til selve julemiddagen? Vi har som tradition at den er med på julefrokostbordet (må indrømme at jeg først de seneste år er begyndt at holde af den ;) skulle åbentbart først være voksen nok til smagen af rå bladselleri … Nogle ting skal man altså lige smage en del gange, før man holder af det, som jeg også fortæller mine børn) men vi spiser ikke waldorfsalat juleaften.

PT15M

Waldorfsalat

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 3 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
  • 2 æbler, skåret i små tern
  • 150 g grønne vindruer, halveret
  • 75 g valnøddekerner
  • Dressing
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • en smule citronsaft eller æbleeddike
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre. Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.

Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.

Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.

Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike. Vend dressingen i salaten.

Tip: Waldorfsalat smager forrygende med en rest god kyllingekød blandet i salaten!