Rosenkålssalat med pære og feta


I går tilberedte jeg denne super nemme rosenkålssalat med pære og feta til vores aftensmad. En rosenkålssalat så nem og enkel.
Få råvarer og rigtig meget velsmag – det er en god kombination!
Jeg er vild med de små rosenkålshoveder, som smager delikat og noget så lækkert, når de spises rå eller blot meget blidt tilberedt. De er i øvrigt også skønne, når de bliver bagt i ovnen til rosenkålschips, som jeg gjorde forrige år. Hvis I også har ekstra meget lyst til salater, så er der mange salat opskrifter lige her at gå på opdagelse i.
Rosenkålssalat med pære og gedeost
- 400 g rosenkål
- 1 pære
- 2 skiver god bacon
- 50 g feta
- 1 spsk saft fra en citron
- 1 tsk smør
- Flagesalt og friskkværnet peber
Rens rosenkålen og fjern de yderste blade, hvis de er grimme. Skær rosenkålen i halve, skær den lille rosenkålsstok af og skil bladene fra hinanden. Det er lidt af et pillearbejde, så en del af rosenkålen kan også fint skæres i strimler.
Rist bacon sprød på en pande, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær den i helt små tern efterfølgende.
Halver pæren, fjern kernehus, blomst og stilk og skær den i tern.
En ren pande varmes op og smør kommes på, så snart det er bruses af tilsættes rosenkålen. Rør rundt, mens rosenkålen lynsteges i 20-30 sekunder.
Anret den derefter på et fad med baconcrunch, pæretern, smuldret gedefeta, et dryp citronsaft, salt og peber.
Nydes gerne mens den stadig er lun