Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rosenkaalssalat/

Rosenkålssalat med pære og feta

I går tilberedte jeg denne super nemme rosenkålssalat med pære og feta til vores aftensmad. En rosenkålssalat så nem og enkel.

Få råvarer og rigtig meget velsmag – det er en god kombination!

Jeg er vild med de små rosenkålshoveder, som smager delikat og noget så lækkert, når de spises rå eller blot meget blidt tilberedt. De er i øvrigt også skønne, når de bliver bagt i ovnen til rosenkålschips, som jeg gjorde forrige år. Hvis I også har ekstra meget lyst til salater, så er der mange salat opskrifter lige her at gå på opdagelse i.

PT15M

Rosenkålssalat med pære og feta

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g rosenkål, skåret i kvarte og strimler
  • 1 pære, i tern
  • 50 g feta, smuldret
  • 1 tsk smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tahindressing
  • 1 spsk tahin, lys
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 3 spsk vand
  • salt
  • sort peber, fintkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm en pande op, kom smør på og lad det bruse af. Lynrist rosenkålen ved høj varme i 15 sekunder under omrøring.

Anret rosenkålen på et fad sammen med pæretern, smuldret feta, tahindressing, salt og peber.

Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.