Rosenkålssalat med pære og feta


I går tilberedte jeg denne super nemme rosenkålssalat med pære og feta til vores aftensmad. En rosenkålssalat så nem og enkel.
Få råvarer og rigtig meget velsmag – det er en god kombination!
Jeg er vild med de små rosenkålshoveder, som smager delikat og noget så lækkert, når de spises rå eller blot meget blidt tilberedt. De er i øvrigt også skønne, når de bliver bagt i ovnen til rosenkålschips, som jeg gjorde forrige år. Hvis I også har ekstra meget lyst til salater, så er der mange salat opskrifter lige her at gå på opdagelse i.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rosenkålssalat med pære og feta
- 400 g rosenkål, skåret i kvarte
- 1 pære, i tern
- 50 g feta, smuldret
- 1 tsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tahindressing
- 1 spsk lys tahin
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 citron, saften herfra
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 3 spsk vand
- salt
- sort peber, fintkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en pande op, kom smør på og lad det bruse af. Lynrist rosenkålen ved høj varme i 15 sekunder under omrøring.
Anret rosenkålen på et fad sammen med pæretern, smuldret feta, tahindressing, salt og peber.
Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Glæder mig til at prøve denne salat, jeg elsker rosenkål! Men hvad mener du med at kålene skal skæres i kvarte OG i strimler? Kvarte forstår jeg, men skal de så efterfølgende skæres i mindre strimler? De ser nemlig bare kvarte ud på billedet :)
De skal blot være kvarte, det er rettet nu :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, jeg sidder og kigger på denne lækre salat. Undrer mig dog over baconen, jeg kan ikke se den står under ingredienser og du tørrer panden af efter stegningen. Men mange kommentarer taler også om bacon. Skal den i salaten eller hvad er årsagen til stegningen af den.
Det er en fejl, opskriften er opdateret nu :)
Kh AC
Fantastisk salat. Den skal bare prøves mange gange endnu. Også et hit hos gæsterne. Vi orkede dog ikke at pille hovederne fra hinanden, men skar dem i skiver. Det blev rigtig godt.
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften!