Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rosenkaalssalat/

Rosenkålssalat med pære og feta

I går tilberedte jeg denne super nemme rosenkålssalat med pære og feta til vores aftensmad. En rosenkålssalat så nem og enkel.

Få råvarer og rigtig meget velsmag – det er en god kombination!

Jeg er vild med de små rosenkålshoveder, som smager delikat og noget så lækkert, når de spises rå eller blot meget blidt tilberedt. De er i øvrigt også skønne, når de bliver bagt i ovnen til rosenkålschips, som jeg gjorde forrige år. Hvis I også har ekstra meget lyst til salater, så er der mange salat opskrifter lige her at gå på opdagelse i.

PT15M

Rosenkålssalat med pære og gedeost

2-4 pers.     15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Rens rosenkålen og fjern de yderste blade, hvis de er grimme. Skær rosenkålen i halve, skær den lille rosenkålsstok af og skil bladene fra hinanden. Det er lidt af et pillearbejde, så en del af rosenkålen kan også fint skæres i strimler.

Rist bacon sprød på en pande, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær den i helt små tern efterfølgende. Halver pæren, fjern kernehus, blomst og stilk og skær den i tern.

En ren pande varmes op og smør kommes på, så snart det er bruses af tilsættes rosenkålen. Rør rundt, mens rosenkålen steges i 20 sekunder (max 30 sekunder). Anret den derefter på et fad med baconcrunch, pæretern, smuldret gedefeta, et dryp citronsaft, salt og peber.

Nydes gerne mens den stadig er lun