Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-cornflakes/

Kylling med cornflakes

Ovnbagte kylling med cornflakes, med en kerne af virkelig lækkert mørt kød er helt uimodståelige og temmelig nemme at lave – hvilket jo særligt gør dem til et hit på hverdage!

Kyllingestykkerne bliver ekstra sprøde og lækre ved at blive paneret i cornflakes og det kan varmt anbefales at prøve det af, hvis man har flakes på lager.

Vi spiser de lækre kylling med cornflakes sammen med friske grøntsager til og gode dips. Eller med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.

Prøv også: min opskrift på lækre kyllingenuggets >>

PT60M

Kylling med cornflakes

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 2 spsk parmesan, friskrevet
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 2 dl cornflakes, knuste
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Lad dem marinere mindst 30 minutter og gerne op til 1 døgn. Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.

Bland mel, parmesan, paprika, salt og peber godt sammen i en skål, æg i en anden skål og knuste cornflakes i en tredje.

Vend kyllingestykkerne en efter en først i melblandingen, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i skålen med cornflakes.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kyllingen er gennemstegt.