Pastasalat med pesto og feta


Pastasalat med pesto, feta og soltørrede tomater er lækker som tilbehør til fx kyllingebryst, en grøn salat eller til en dejlig picnictur ud i det grønne i lunt vejr og solskin – flere af de dage, står højt på min ønskeseddel lige nu.
Den grønne og velsmagende pastasalat med pesto kan sagtens varieres med mere fyld alt efter smag og behag og den passer glimrende til madpakker og til mad til to dage – se flere tips under opskriften.
Prøv også: Min bedste broccolisalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pastasalat med pesto og feta
- 400 g pastaskruer
- 200 g pillede edamamebønner
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 50 g pinjekerner
- 1 dl pesto
- 125 g rucola
- 1 avocado, skåret i tern
- 70 g feta
- 100 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Hæld frosne edamamebønner i det kogende vand med pasta, når pastaen er al dente og hæld derefter straks vandet fra pasta og edamamebønner. Lad pasta og edamamebønner dryppe af i en sigte.
Rist pinjekerner under omrøring på en tør pande, til de er gyldenbrune.
Vend pasta og edamamebønner godt sammen med pesto og soltørrede tomater. Vend derefter rucola, avocado, feta og parmesan i. Anret på en tallerken, skål eller i et fad og drys med pinjekerner.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ser lækker ud. Kan man evt bruge Vesterhavsost i stedet for parmesan?
Ja, vesterhavsosten kan du altid fint erstatte parmesanosten med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Mange tak for mange inspirerende opskrifter. Men jeg savner meget opskrifter med knoldselleri. Her i vinterhalvåret er det jo tit at rodfrugter og selleri er fremme og det kan jo være dejligt med inspiration til anvendelse på andre måder end i selleribøffer og boller i selleri. Men selleri er måske ikke blandt favoritterne i jeres familie?
Hej Ulla
mange tak for din søde hilsen og fine opfordring, det er hermed noteret og skrevet på min liste.
Vi kan godt lide selleri, men det er da for lidt jeg har lavet opskrifter med den råvarer!
Kh Ann-Christine
Hvor mange rødløg vil du bruge til 14 personer?
Der er ikke rødløg i denne opskrift … kan det være en anden du mener?
Kh Ann-Christine
På billedet af salaten er der rødløg skåret i tern, men der står intet nævnt i opskriften.
Men det må være en fejl så