Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boennesalat/ Buffet Efterår, Festmad, Forår, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Bønnesalat med grønne bønner

Min opskrift på en skøn og velsmagende bønnesalat, som er virkelig skøn at servere til mange retter, alt fra kyllingebryst til en lækker lasagne.

De grønne bønner, som også kaldes Haricots Verts, smager også dejligt når de er i sæson og helt enkelt, kogt i 2 minutter og vendt med olie, citron, hvidløg og salt. Her er gjort lidt ekstra ud af det, og begge dele har i den grad sin berettigelse.

Prøv også: Få alle mine bedste salat opskrifter her >>

Bønnesalat med grønne bønner
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT10M4
Ingredienser
  • 300 g grønne bønner, friske eller frosne
  • 50 g soltørrede tomater i olie, i olie, finthakkede
  • 1 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 100 g feta, smuldret
  • 50 g græskarkerner
  • Croutoner
  • 2 skiver brød, fx grydebrød, skåret i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Nip enderne af bønnerne, hvis de er friske. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i ca. 2-­3 minutter, hæld derefter vandet fra gennem en si. Skyl bønnerne med iskoldt vand og lad dem dryppe af.

Vend derefter bønnerne i en skål med finthakkede soltørrede tomater, bredbladet persille, rødløg og halvdelen af fetaosten, som smuldres i. Vend det godt sammen og anret på et fad eller i en skål.

Varm en pande op og kom brødtern, olivenolie og presset hvidløg på. Rør rundt konstant til brødene er let ristet og sprøde. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, tag af varmen og drys over salaten.

Rist græskarkernerne på den samme pande til de popper og bliver sprøde.

Anret græskarkerner, croutoner og resten af den smuldrede feta over salaten.