Bønnesalat med grønne bønner


Min opskrift på en skøn og velsmagende bønnesalat, som er virkelig skøn at servere til mange retter, alt fra kyllingebryst til en lækker lasagne.
De grønne bønner, som også kaldes Haricots Verts, smager også dejligt når de er i sæson og helt enkelt, kogt i 2 minutter og vendt med olie, citron, hvidløg og salt. Her er gjort lidt ekstra ud af det, og begge dele har i den grad sin berettigelse.
Prøv også: Få alle mine bedste salat opskrifter her >>
Bønnesalat med grønne bønner
- 300 g grønne bønner, friske eller frosne
- 50 g soltørrede tomater, i olie, finthakkede
- 1 dl bredbladet persille, finthakket
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 50 g græskarkerner
- 100 g feta, smuldret
- Croutoner
- 2 skiver brød, fx grydebrød, skåret i tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- flagesalt
- sort peber
Bring en gryde med vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i 2-3 minutter og hæld dem derefter vandet fra og hæld iskoldt vand over bønnerne i gryden. Hæld igen vandet fra og vend bønnerne i en skål med finthakkede soltørrede tomater i olie, bredbladet persille, rødløg og halvdelen af fetaosten, som smuldres i. Vend det godt sammen og anret på et fad eller en skål.
Varm en pande op og kom brødtern, olivenolie og presset hvidløg på. Rør rundt konstant til brødene er let ristet og sprøde. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, tag af varmen og drys over salaten.
Rist græskarkernerne på den samme pande til de popper og bliver sprøde.
Anret græskarkerner og resten af smuldret feta over salaten.
Den fik vi også. Meget lækker. Den vil lave igen. Gode variatonsforslag.
Dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
SUPERLÆKRE salater alle 4!! Tak for opskrifter.
kh
Tine