Bulgursalat med kylling


Den lækre fyldige bulgursalat med kylling er virkelig skøn og mættende måltidssalat med masser god smag.
Jeg laver kyllingestykkerne sprøde og skønne med pankorasp, men man kan også bruge alm rasp. Panko giver dog en ekstra sprød skorpe og smager virkelig godt.
Den er skøn at servere til aftensmad og så kan man fint lave lidt rigeligt, så der også er rester til dagen efter.
Prøv også: Opskrift på blomkålssalat >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bulgursalat med sprød kylling
- 200 g bulgur
- Kylling
- 300 g kyllingefilet
- 1 æg
- 100 g pankorasp
- 0,50 dl olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 citron, økologisk, saft og skal herfra
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk ahornsirup
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Salat
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 100 g pillede edamamebønner
- 1 rødløg
- 80 g baby spinat
- 80 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bulgur
Tilbered bulgur efter anvisning på emballagen.
Kylling
Pisk æg i en skål og kom pankorasp, salt og peber i en anden skål.
Dyp først kyllingefiletterne i æg og vend dem derefter i pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 4-5 minutter på hver side. Tjek at de er gennemstegte. Skær dem i skiver.
Dressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Salaten
Kom broccolibuketter i en gryde med 2 dl kogende vand, læg låg på og blancher dem i 2 minutter til de er lidt møre, men stadig har bid. Kom edamamebønnerne i gryden, rør godt rundt og lad dem trække i et minut. Hæld vandet fra gennem en sigte.
Vend broccoli, edamamebønner og bulgur sammen med dressingen. Vend spinatbladene og rucola i, sammen med rødløg og anret til sidst på tallerkener, toppet med den sprødstegte kylling.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man servere det som en kold ret /lave det på forhånd ? – eller mister kyllingen så sprødheden?
Venlig hilsen
Anne Mette Pedersen
Det kan du sagtens.
Kyllingen vil ikke længere være sprød, men smager uanset også godt kold.
Kh Ann-Christine
Mums – det smagte så godt. Den kommer helt klar med i min samling over retter der laves ofte :D
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Ved du om man SKAL koge bulgur. Jeg plejer bare at hælde kogende vand på, der lidt mere end dækker og lader dem stå til de har suget vandet.
Det er ikke et must, så gør endelig bare hvad du synes giver det bedste resultat :)