Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-laks-stenbiderrogn/

Salat med bagt laks og stenbiderrogn

Enkel og virkelig velsmagende salat med bagt laks og stenbiderrogn, som vi har spist indtil flere gange den seneste måned og nu hvor vejret endelig viser sig fra sin milde solrige side, så er det altså et ekstra stort hit.

Forårsvejr i kombination med forårssprøde retter – det er en ren hjertevarmer.

Jeg elsker nemme retter, hvor man hurtigt bikser nogle få ingredienser sammen, som passer perfekt til hinanden i såvel smagsnuancer og som tekstur.  I stedet for bagt laks, kan man fx bruge en mild varmrøget laks – hvilket også er rigtig lækkert. Martin er begyndt at varmrøge vores laks selv og det er virkelig en smagsoplevelse, som giver en mildere røgsmag til et godt stykke laks.

Prøv også: rejesalat med dild og avocado

PT20M

Salat med bagt laks og stenbiderrogn

2 pers.     20 min.
2 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Drys laksen med friskkværnet peber og salt, læg to citronskiver over og bag laksen i et ovnfast fad ved 175 grader varmluft i 15 minutter (eller til den er lige akkurat perfekt tilberedt)

Anret salaten på et fad, fordel stykker af den bagte laks på salaten sammen med små skefulde stenbiderrogn, rødløg i skiver, masser af dild og små skefulde af creme fraiche som er rørt med salt og peber.
Server med et par citronbåde til, så man selv kan dryppe over og smage til.