Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stenfrugtsalat-med-kylling-og-burrata/ Aftensmad Efterår, Nem Hverdagsmad, Salat, Sommer

Stenfrugtsalat med kylling og burrata

Smuk og lækker stenfrugtsalat med kylling og cremet burrata. Det er nemt at lave denne ret og den saftige timiankylling og de sprøde croutoner passer sig selv i ovnen, mens man skære stenfrugterne ud, rører dressingen og anretter salaten.

En rigtig dejlig sommersalat, som er ligger godt og let i maven, og er rigtig god til de varme dage hvor man ikke har den største appetit – eller hvor man slutter måltidet af med en god is eller en portion koldskål.

Prøv også: opskrift på lækker coobsalat med kylling >>

Stenfrugtsalat med kylling og burrata
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Timiankylling
  • 400 g kyllingebryst med skind
  • 2 tsk tørret timian
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • 20 g smør
  • salt
  • sort peber
  • Croutoner
  • 2 skiver brød
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Hyldeblomstdressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 spsk hyldeblomstsaft, koncentreret
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 4 fersken, eller nektarin, i skiver
  • 4 abrikoser, i skiver
  • 200 g cherrytomater, i halve
  • 150 g rucola
  • 30 g pinjekerner, ristede
  • 300 g burrata
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Timiankylling
Krydr kyllingekødet med salt, peber, fintrevet citronskal og timian og sæt i et smurt ovnfast fad. Fordel smør over og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter eller til kødet er gennemstegt.

Croutoner
Skær brødet ud i små tern og vend det med olivenolie, salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er sprøde.

Hyldeblomstdressing
Rør dressingen sammen med alle ingredienserne og smag efter smag og behag.

Anret salaten på et fad med fersken/nektarin, abrikoser, tomater og fordel rucola over. Skær kyllingekødet i skiver og anret på salaten, drys med croutoner og pinjekerner. Dryp hyldeblomstdressing over og server med en halv burrata og lidt basilikumblade på hver tallerken.