Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fransk-bondesalat/

Fransk Bondesalat

Fransk bondesalat er en af mine yndlings måltidssalater.

Det er en skøn mættende salat til frokost og til aftensmaden gør den sig glimrende som et helt måltid eller som tilbehør til andre skønne retter – og spise kylling, squash frikadeller, eller hvad man nu lige har lyst til. Jeg har brugt dette grydebrød til at lave de sprøde brødcroutoner.

Fransk Bondesalat kan varieres alt efter sæson, men når der er friske grønne asparges i salaten sammen med små kogte kartofler, så smager den særligt skønt og det er derfor lidt en sen forårs/sommerspise for mig.

PT30M

Fransk bondesalat

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 4 skiver bacon, (undlad hvis vegetar)
  • 2 tsk smør
  • 2 skiver brød, fx. grydebrød skåret i tern
  • 200 g grønne asparges, skåret i mindre stykker
  • 200 g haricots verts
  • 250 g grøn salat
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 350 g babykartofler, kogte og skåret i halve
  • 50 g sorte oliven
  • 1 håndfuld purløg, fintklippet
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk mayonnaise
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pocheret æg
Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger, og tag gryden af den direkte varme. Rør med et piskeris en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog i cirka 3 minutter, tag forsigtigt ægget op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt på samme måde med de andre æg.

Tilbered grøntsager til salaten
Steg baconskiverne sprøde på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom 1 tsk smør på panden til baconfedtet og steg brødternene sprøde heri. Drys med salt og peber og sæt til side. Kom endnu 1 tsk smør på panden og lynsteg de grønne asparges i et lille minut. Kog de grønne bønner i 2 minutter og skyl derefter straks bønnerne i iskoldt vand, så kogningen stopper.

Anret salaten på tallerkener sammen med rødløg, bøn­ner, halve kartofler, asparges, brødtern, baconstykker og oliven. Server med pocherede æg og fordel dressin­ gen over salaten i små klatter. Drys til sidst med purløg.

Cremet sennepsdressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

I stedet for pocherede æg kan man bruge smilende æg. Kog æggene i en gryde med kogende vand i 8 minutter, til de er smilende. Pil æggene og skær dem forsigtigt i kvarte med en skarp kniv.