Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/caesarsalat/

Cæsarsalat

Denne skønne cæsarsalat er en af mine favoritsalater!

Helt enkel og smager virkelig godt. Jeg kan allerbedst lide cæsarsalat, når jeg laver den med et godt stykke kyllingebryst med skind – det smager virkelig bare ekstra fantastisk!

Men cæsar salat kan også fint laves med en rest kylling fra fx en helstegt kylling eller kylling i rømertopf og er dermed den perfekte luksus “restemad”.

PT40M

Cæsarsalat

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingebryst med skind
  • 2 romainesalat, plukket i grove stykker
  • 50 g parmesan, i flager eller groftrevet
  • 1 tsk smør, til stegning
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Croutoner
  • 2 skiver brød, fx grydebrød
  • 1 tsk smør
  • Cæsar dressing
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 ansjosfileter i olie
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, lidt citronsaft herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rids skindsiden af kyllingebrysterne med en skarp kniv og drys med salt og peber. Kom smør og olie på en kold pande og læg kyllingebrysterne på panden med skind­ siden ned. Lad kyllingebrysterne stege langsomt ved middelvarme i 20 minutter på skindsiden. Gør imens dressing, croutoner og salaten klar.

Vend kyllingebrysterne, skru lidt op for varmen og steg dem i cirka 4­-5 minutter på den anden side.

Pluk salaten og fordel den på fire tallerkener. Skær kyllingebrysterne i skiver, anret dem på tallerkener og kom til sidst dres­sing, parmesan og croutoner ovenpå.

Cæsardressing
Blend ingredienserne til dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Croutoner
Smør brødskiverne med smør på begge sider og rist dem på en pande. Skær i tern