Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/caesarsalat/

Cæsarsalat

Denne skønne cæsarsalat er en af mine favoritsalater!

Helt enkel og smager virkelig godt. Jeg kan allerbedst lide cæsarsalat, når jeg laver den med et godt stykke kyllingebryst med skind – det smager virkelig bare ekstra fantastisk!

Men ceasar salat kan også fint laves med en rest kylling fra fx en helstegt kylling eller kylling i rømertopf og er dermed den perfekte luksus “restemad”.

Salaten her laves traditionelt med romainesalat – men har man ikke lige det, så bruger man bare en anden eller blander nogle forskellige grønne salater. Det er også lækkert!

PT40M

Cæsarsalat

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 2-3 kyllingebryst med skind
  • salt og peber
  • 1 tsk olie
  • 1 stort romainesalat eller to små + evt blandet salat
  • 2 skiver godt brød – fx fra grydebrød
  • 1 tsk smør
  • parmesan, i flager eller groftrevet
  • Dressing
  • 1 dl god mayonnaise (min favorit er hjemmelavet eller Hellmans)
  • 2 ansjosfileter i olie
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • havsalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Rids skindsiden af kyllingebrysterne med en skarp kniv, drys med salt og peber og kom på en pande, med olie med skindsiden ned.  Tænd for lav til middelvarme (hos mig står kogepladen på 5 ud af 9).

Lad kyllingebrysterne stege langsomt i 25 minutter på skindsiden, mens dressingen og salaten gøres klar.

(Hvis kyllingebrystet er uden skind, marineres det med olie, citronsaft, salt og peber og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i 20 minutter)

Blend dressingen sammen med stavblender og smag til med salt og peber.

Smør brødskiverne med smør på begge sider og steg dem på panden ved siden af kyllingebrystet – hvis der er plads. Brug alternativt en anden pande. Når brødet er sprødt, skæres det i tern.

Vend kyllingebrystet og steg 5 minutter på den anden side – evt ved lidt højere varme.

Skyl og pluk salaten, fordel salaten på fire tallerkener og anret med kyllingebryst i skiver, dressing, parmesan og croutoner.