Taco salat med kylling
Den lækre tacosalat med krydret kylling og den skønneste og super nemme dressing.
Tex Mex køkkenet er super lækkert og denne salat er herlig, hvis man er lidt splittet mellem ønsket om at spise en god sund salat og en mere smovset nachos ret.
Denne salat hitter hos hele familien, også børnene – for den er dejlig smovset med majs, tomater, agurk, saftig kylling og nachos.
Prøv også: mange flere skønne tex mex opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tacosalat med kylling
- Til kyllingen
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 lime, saften herfra
- 1 tsk sød paprika
- Til salaten
- 300 g majs
- 2 avocado, i tern eller skiver
- 1 rødløg, finthakket
- 75 g blandet salat
- 2 håndfulde frisk koriander, grofthakket
- 200 g cherrytomater, i både
- 1 agurk, i tern
- 100 g cheddar ost, friskrevet
- 100 g nachos
- 1 rød chili, finthakket
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- Dressing
- 2,50 dl cremefraiche 18 %
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør dressingen sammen, smag den til og lad den trække smag mens resten af retten tilberedes.
Skær kyllingefiletterne i tern, vend dem med stødt koriander, spidskommen, lime, paprika, salt og peber og lynsteg dem på en pande med olie og smør, til de er næsten gennemstegte. Kom derefter majskerner på panden og steg kyllingerne færdig og majskernerne sprøde.
Anret salaten på tallerkener eller i skåle med alle grøntsagerne, vendt med dressing, kylling, ristede majskerner og drys med knust nachos og friskrevet cheddar.
Super ide til en mandags salat, efter en alt for god weekend;-)
♡
Kære Ann-Christine
Tusind tak for din fantastiske blog og kreativitet!
Jeg har i dag gået Valdemarsro-amok og har stået i køkkenet og hygget mig sammen med min datter Lea på 11 år og lavet:
Rabarbersaft og -suppe (vi har ekstremt mange rabarber ?
Agurkesalat, med egne agurker
Chili-olie (jeg har ledt og ledt efter en god opskrift og din er bare MUMS!)
Og til sidst skal vi have aftensmad med Taco-kylling. ?
Endnu engang tak for dine inspirerende opskrifter og Youtube videoer.
Med venlig hilsen
Nomi
Kære Nomi,
Sikke en skøn hilsen og det lyder da virkelig som den hyggeligste dag i køkkenet hjemme hos jer.
Dejlig sommer til jer ♡
Kh Ann-Christine
Hey Ann-Christine,
For os dødelige – når du skriver majskerner – mener du så faktisk ‘bare’ majs? Eller er der tale om nogle specielle nogle, du mener man skal bruge? :-)
Venligst,
Jesper
Hej Jesper,
Jeg bruger friske majskolber (kogt eller grillet) når de er i sæson, og så skærer kornene af til salat – SÅ lækkert! (i så fald behøver de ikke ristes på panden)
Men nu er majs jo kun kort i sæson, så resten af året er søde øko majskerner (dåse) eller frost glimrende til formålet. Brug bare dem du bedst kan lide! (her ristes de i smør på panden inden servering)
God fornøjelse
Kh AC
Megalækker salat, fyldig og nem at gå til – vi var alle vilde med den.
Så dejligt at høre, tak for din fine hilsen :)
Kh AC
Mange tak fra Island…taco-salaten smagte så godt til aftensmaden…ikke den første opskrift fra dig som vi prøver, og de er alle rigtig gode og lækre…
Hej Thora
Tusind tak og hvor hyggeligt med en hilsen fra Island :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Jeg er ked af at måtte kritisere din opskrift, men det er en m e g e t uklar opskrift. Er der tale om en m a r i n a d e til kyllingeternene? “Vend dem” (altså kyllingeternene) er ikke godt beskrevet.
Det er heller ikke umiddelbart forståeligt, hvorvidt kyllingen og majsene skal steges s a m m e n eller hver for sig, eventuelt på,hver sin pande, men hvis majsene skal være “sprøde” må det vel være det sidste (?).
Du kunne godt gøre lidt mere ud af s p r o g e t i dine – ellers ofte meget lækre – opskrifter.
Det fortjener de – altså opskrifterne.
Venlig hilsen
Chris David