Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taco-salat/

Taco salat med kylling

Den lækre tacosalat med krydret kylling og den skønneste dressing.

Tex Mex køkkenet er super lækkert og denne salat er herlig, hvis man er lidt splittet mellem ønsket om at spise en god sund salat og en mere smovset nachos ret.

Jeg har brugt kylling, men man kan alternativt bruge andet kød eller fx søde kartofler i tern for en vegetarisk udgave. – alt efter smag og behag.

Prøv også: mange flere skønne tex mex opskrifter her >>

PT30M

Tacosalat med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • Til kyllingen
  • 250 g kyllingefilet, i tern
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 tsk sød paprika
  • Til salaten
  • 150 g majskerner
  • 1 avocado, i tern eller skiver
  • 1 rødløg, finthakket
  • 120 g blandet salat
  • 2 håndfulde frisk koriander, grofthakket
  • 10 cherrytomater, i både
  • 0,50 agurk, i tern
  • 75 g cheddar ost, friskrevet
  • 100 g nachos
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen, smag den til og lad den trække smag mens resten af retten tilberedes.

Skær kyllingefiletterne i tern, vend dem med stødt koriander, spidskommen,  lime, paprika, salt og peber og lynsteg dem på en pande med olie og smør, til de er næsten gennemstegte. Kom derefter majskerner på panden og steg kyllingerne færdig og majskernerne sprøde.

Anret salaten på tallerkener eller i skåle med alle grøntsagerne, vendt med dressing, kylling, ristede majskerner og drys med knust nachos og friskrevet cheddar.