Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/alt-godt-fra-koekkenhaven/ Aftensmad Frokost, Salat, Vegetar

Alt godt fra køkkenhaven med butterbeanhummus

Ved høsttid er det så lækkert at sætte denne salat med Alt godt fra køkkenhaven, på menuen. Har man de dejlige grøntsagerne i haven og kan høste selv er det ekstra luksus – også selv om det blot er krydderurterne man kan høste selv.

Dette skønne mættende salatfad kan varieres med alverdens lækre grøntsager, som enten er bagt, grillet eller ristet på panden. Så alt efter hvad der er i sæson, så kan den varieres med hvad man har.

Prøv også: opskrift på en lækker buddha bowl >>

Alt godt fra køkkenhaven på en bund af butterbeanhummus
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 200 g gulerod, skåret på langs
  • 1 fennikel, skåret i tynde skiver
  • 1 pakke radiser
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakkede
  • 100 g boghvedekerner
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ovntørrede tomater
  • 500 g cherrytomater, skåret i kvarte
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • Butterbeanhummus
  • 1 dåse butterbeans, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 2 spsk tahin
  • 1 citron, saft
  • 2 tsk koldt vand
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend gulerødder, fennikel og radiser med olie, røget paprika, salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bage­ plade med bagepapir og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag dem i 20 minutter.

Boghvedekerner
Skyl boghvedekernerne godt i en sigte, lad dem dryppe af og rist dem derefter på en stor tør pande under konstant omrøring ved middelhøj varme. Rist kernerne til, de er sprøde og gyldne.

Ovntørrede tomater
Drys tomaterne med salt og læg dem på en bradepande med bagepapir, så den overskårne side vender opad. Pensl med olivenolie og kom kviste af rosmarin over. Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 4­5 timer.

Butterbeanhummus
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør, til det er en tyk glat creme. Fordel butterbeanhummus på et fad og anret de bagte grøntsager og tomater ovenpå. Drys med ristede boghvedekerner og mynteblade.