Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fajitas/

Fajitas

Rygende varm fajitas med guacamole, lune bløde tortillas, cremefraiche og hot chilisauce er så lækkert og det er tilmed en helt okay nem aftensmad, som snildt kan forberedes dagen før.

Jeg tilbereder oftest min fajitas med kylling, men man kan også sagtens bruge oksekød skåret i fine strimler – det smager også fremragende. Tilbered de krydrede kyllingestykker, peberfrugten og løg lidt ad gangen, så panden forbliver brændende varm konstant og ikke mister temperaturen – på den måde undgår man nemmere at det ikke brænder på. Og husk så endelig at røre og vende både kød og grønt konstant undervejs.

Vi spiser fajitas med bløde tortillas eller som en del af tilbehøret til en lækker mexibowl

PT1H

Fajitas

4 pers.    1 time
4 pers.
Ingredienser
  • Marinade
  • 2 lime, saft herfra
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
  • Derudover
  • 3 løg, skåret i tynde både
  • 2 røde peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tynde både
  • 450 g kyllingebryst eller inderfilet, skåret i tynde strimler
  • 2 lime, skåret i halve
  • olie til stegning
  • flagesalt
  • Tilbehør
  • tortillas
  • frisk koriander
  • guacamole
  • sriracha sauce eller anden chilisauce
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og vend kyllingestrimler, peberfrugt og løg godt sammen med marinaden og lad det stå i en halv time (kan også stå fra aftenen før til spisetid dagen efter)

Varm en pande godt op til den er brandvarm, tilsæt lidt olie. Halver to lime og placer dem på panden med ’frugtsiden ned’.

Hæld overskydende mariande fra kylling og grøntsager og steg derefter ved høj varme på panden. Sørg for at vende og røre konstant undervejs, så det ikke brænder på og steg i et par minutter til kyllingerne er gennemstegt og grøntsagerne stadig har lidt bid.

Server fajitas med tortillas, avocado, frisk koriander, guacamole og dryp saften fra de grillede lime over.