Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tacos-med-kylling/ Aftensmad Mexicansk, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Simremad

Tacos med kylling

Tacos med kylling – tilberedt som pulled chicken med salte ristede majskerner og mangosalsa er virkelig lækkert!

Maden passer stort set sig selv, så man har rig mulighed for at lave en masse andet mens kyllingen tilberedes og så er det blot lige at riste majskernerne, snitte mango og avocado til salsaen og lune et par tortillapandekager. Så lækkert og super nemt!

Dejlig hyggemad til weekenden med familien og kan sagtens serveres for gæster.

Prøv også: Opskrift på pulled chicken burger >>

PT4HPT45M4

Taco med kylling

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Pulled chicken
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk brun farin
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • 1 spsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 25 g smør
  • 800 g kyllingebryst
  • Mangosalsa
  • 1 mango, i små tern
  • 2 avocado, i små tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 2 øko lime, saft og skal
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 140 g majs
  • 10 g smør
  • flagesalt
  • sort peber
  • 75 g rucola
  • 8 tortillas pandekager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pulled chicken
Rør sød paprika, røget paprika, spidskommen, brun farin, hvidløg, sriracha, flagesalt og friskkværnet peber godt sammen.

Gnid kyllingebrysterne godt ind i marinaden. Sæt på køl i en lufttæt beholder i minimum 30 minutter – eller til næste dag.

Smør en støbejernsgryde godt med smør i bunden og siderne og kom kyllingekødet i gryden.

Læg låg på og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 125 grader alm. ovn i 3 timer.

Tag kødet op af gryden og træk kødet fra hinanden med to gafler.

Mangosalsa
Vend mango, avocado og krydderurter sammen i en skål. Smag til med limesaft og skal, chili, salt og peber og rør det godt sammen.

Rist majs på en varm pande i smør til de er gyldne. Drys med salt og peber.

Lun tortillapandekagerne på en tør pande og server dem med saftigt kyllingekød, mangosalsa, rucola og majskerner.