Pulled chicken burger


Saftig og mør pulled chicken burger med coleslaw og BBQ sauce, som smager noget så lækkert!
Helt enkelt serveret i en burgerbolle og super smovset!
En dejlig ret, som ikke tager lang arbejdstid i køkkenet, da den stort set passer sig selv det meste af tiden. Perfekt til en weekend eller fridag, hvor det lækre kød kan stå i ovnen og blive saftigt og mørt.
Prøv også: Fladbrød med kylling og haydari >>
Pulled chicken burger
- Pulled chicken
- 1 spsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk brun farin
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 1 spsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 25 g smør
- 600 g kyllingebryst
- Coleslaw
- 400 g hvidkål, fintsnittet
- 300 g gulerod, groftrevet
- Dressing
- 1,50 dl cremefraiche 18 %
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk dijon sennep
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk sukker
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber
- Til servering
- 4 burgerboller
- 4 spsk barbecuesauce
- 50 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pulled chicken
Rør sød paprika, røget paprika, spidskommen, brun farin, hvidløg, sriracha, flagesalt og friskkværnet peber godt sammen. Gnid kyllingebrysterne godt ind i marinaden. Sæt på køl i en lufttæt beholder i minimum 30 minutter – eller til næste dag.
Smør en støbejernsgryde godt med smør i bunden og siderne og kom kyllingekødet i gryden. Læg låg på og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 125 grader alm. ovn i 3 timer.
Tag kødet op af gryden og træk kødet fra hinanden med to gafler.
Coleslaw
Kom cremefraiche og mayonnaise i en skål sammen med dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, spidskommen, friskkværnet peber og salt. Rør dressingen godt sammen og smag til.
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør dressingen grundigt i. Lad coleslawen trække i ca. 1 time på køl inden servering.
Server pulled chicken i varme burgerboller smurt med lidt barbecuesauce, sammen med coleslaw og lidt rucola.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Har tidligere brugt dine opskrifter med stor succes 👍👍👍
Jeg fulgte her din opskrift fuldstændig med temperaturer og fremgangsmåde, men al “marinaden” var brændt i bunden og overfladen på kyllingen var megatør, og med udbrændt overflade, men min tanke:
Mangler der ikke mere vand / flydende i din opskrift, for det er jo ikke en marinaden, når det reelt kun er tørstoffer / en rub og ikke en flydende marinade?
Kødet kan bruges men ikke juicy 😳
Hej Flemming
Det er jeg glad for at høre.
Jeg oplever ikke selv det bliver spor tørt på overfladen – men at kyllingekødet selv frigiver al den saft der skal til.
Har du brugt støbejernsgryde, eller stegeso/römertopf?
Kh Ann-Christine