Tarteletter med høns i asparges


Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!
Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.
Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.
Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tarteletter med høns i asparges
- Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
- 2 hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 gulerødder, i tern
- 1 løg, i tern
- 2 laurbærblade
- 5 peberkorn
- 1 tsk salt
- Fyld til Tarteletter
- 40 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 200 g aspargessnitter
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, løg, peberkorn, salt og laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.
Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.
Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Opskrift ser fin ud. Personligt ville jeg dog vælge at koge overlår med ben på kylling eller høne, da det giver mere smag og kødet bliver ikke tørt, som brystet oftest gør. Brug i øvrigt kogevandet fra kyllingen, så er grøntsagsterninger unødvendige. Sidst væden fra asparges på glas/dåse giver også god smag til fyldet.
NB. Smid endelig ikke væden væk fra aspargesene. Brud den i sovsen i stedet. Det gir en skøn smag
Hej
Vi bliver 16 i år til jul. Hvor mange kyllinge bryster tror du vi ca skal bruge?
Hej, hurtigt spørgsmål: skaæ man ikke beholde gulerodsstykker og løgstykkerne i sovsen,
Hej Carsten
Jeg bruger det til at give smag til saucen, men ikke med i selve saucen – det kan du frit gøre som du synes bedst om :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Helle
jeg ville beregne minimum 150 g pr person og dermed minimum 2400 g i alt.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine