Tarteletter med høns i asparges


Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!
Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.
Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.
Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>
Tarteletter med høns i asparges
- Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
- 2 hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 gulerod, i tern
- 1 løg, i tern
- 2 laurbærblade
- 5 peberkorn
- 1 tsk salt
- Fyld til Tarteletter
- 40 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 200 g hvide asparges
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, 1 løg, peberkorn, salt og laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.
Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.
Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Vi koger altid gulerødder skåret i små stykker og ærter i en gryde ved siden af og kommer dem i sovsen, når gulerødderne er møre. Det smager rigtig godt og gør fyldet lidt mere spændende samtidig med, at man få tilføjet lidt mere grønt :)
Har netop købt lækre friske asparges på vores forårsferie i Berlin, og vil bruge nogle af dem på din gode opskrift på tarteletfyld. Kan fyldet fryses?
Hej Kirsten
det har jeg ikke testet, men vil næsten tro at det kan. Det må komme an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, det kan sagtens, men uden rå friske krydderier suppleret ovenpå.
Mvh. Susanne
Godt tip! -og tusind tak for at du deler det :)
Selv kan jeg allerbedst lide at spise det grønne ved siden af, når det kommer til tarteletter (fx en grøn salat som tilbehør)
Kh AC
God idé med det grønne ved siden af :-)
Mm sådan noget smager bare godt, jeg kan godt lide en grov salat med gulerødder i, ved siden af.
har ikke lavet tarteletter længe… måske skulle jeg… kan jo nemt kombineres med den hjemmelavede mad til hunden, som ofte er baseret på kylling.
Det er nemlig bare sådan en skøn ret – som der også herhjemme går længe mellem vi får, men så meget desto hyggeligere, når den så bliver fundet frem fra gemmerne ;)
Rigtig mormormad. Ser så fint ud med det grønne drys
Nemlig! Elsker mormormad :)
Hej Valdemarsro. Er glad for dine opskrifter og gode videoer. Når du koger god kylling, hvorfor bruger du ikke suppen, i stedet for mælk? I høns i asparges? Jeg koger af og til en stor rigtig god øko kylling og bruger skyen til høns i asparges. Aldrig mælk. Synes med god suppe bliver retten lækker. Nysgerrig!!
Jeg bruger alt asparges vandet, synes det er det der giver den gode smag, så tilsætter jeg kyllingefonden og lidt piskefløde.
Tusind tak for tilbagemeldingen på opskrifter og video :)
Det er dejligt at høre!
Og du har helt ret, man kan sagtens bruge suppevandet/skyen til høns i asparges også – jeg gemmer det bare ofte til suppe, fx denne lækre thaisuppe
Kh AC
En pakke tynde baconskiverne skåret i små stykker og steges lidt på panden ok kom i sovsen.super godt
Det kan jeg snildt forestille mig! Mange tak for din fine hilsen og tip
Kh Ann-Christine
Du kan lave thaisuppe en anden gang af væden fra kyllingerne,og det lader heller ikke til du bruger den gode væde aspargesernes ligger i.Undskyld med den opskrift lyder kedelig.Jeg koger på en hel kylling bruger væden fra både aspargesens og kyllingen.
Jegbfår de lækreste tarteletter.Du laver dem jo nærmest bare kun på mælkesovs-
Mvh Karin.
Kære Karin,
Disse tarteletter smager aldeles fremragende og som skrevet i opskriften, så kommer jeg også væden fra kyllingen i saucen.
Kh Ann-Christine
Hej Karin, jeg tror ikke nødvendigvis, du selv kan høre, hvor flabet du lyder? Men “du kan lave thaisuppe en anden gang af væden fra kyllingerne…” 🙈 Ja, eller du kunne blande dig udenom og lave dine tarteletter, som du plejer. Tarteletterne smager mega godt, og jeg tager hatten af for Ann-Christines fine, beherskede svar.
Hejsa.
Vil man kunne bruge plantemælk? F.eks. soya eller havremælk?
Er en pakke hønsebryst fra hanegal nok? :)
Anna
Tænker jeg sagten du kan, neutral soyamælk eller rismælk ville jeg bruge.
Det tror jeg sagtens du kan.
– jeg tilbereder ikke selv varme retter med plantemælk (men elsker fx mandelmælk i smoothies mv) så jeg har ikke testet det, men jeg tror bestemt det bliver ganske godt :)
En pakke hanegal hønsebryst er rigtig fint til opskriften
God fornøjelse
Kh AC
Hvor mange gram hønsebryst fra hanegal tror du er nok til 8 personer (24 tarteletter) ? :)
Riva
Jeg vil bruge 2 pakker :)
Mange taktak, det blev rigtigt godt :)
Prøvede denne opskrift som forret til min 25 års fødselsdag. Den gik RENT ind hos gæsterne. Nogle sagde at den smagte bedre end deres bedsteforælsres, hvilket jo er den største kadeau man kan få når man laver tarteletter :-) – Fantastisk opskrift.
Ja, det er virkelig den største ros man kan få! ♡
Tusind tak for at give den fine hilsen videre og tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine….
Hvor køber du øko Hanegal hønsebryst på frost?
De sidste par gange har jeg blandt andet købt det på Nemlig eller Netto.
Du har ikke skrevet løg på din ingrediensliste.
Hej håber du kan hjælpe mig,jeg skal lave tarteletter høns /asparges fra dåse men hvor mange høns skal jeg bruge til 48 personer (dåse asparges ) det skal bruges som forret til en konfimation . Hilsen MH
Hej Marie
Jeg bruger ofte de pakker fra Hanegal, hvor der er 260 g hønsebryst, hvilket passer fint til 4 pers – så er det blot at gange op derfra :)
Kh AC
Hejsa ☺️ Tak for en skøn hjemmeside! Nu er jeg lidt ny på tartelet-fronten.. Hvis jeg skal lave en god stor portion som skal bruges til en fest, kan den så evt laves nogle dage før også fryses ned indtil? :)
Mange tak for din søde hilsen! :)
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men tænker det fint kan lade sig gøre. Prøv evt med en lille portion på dagen du laver det, som tages op dagen efter den er frosset og varmet op. Hvis det virker fint, kan du derefter fryses resten ned og være sikker på at det lykkedes :)
Kh AC
Man kan sagtens fryse tarteletfyld, har gjort det flere gange med et godt resultat.
Perfekt! Tak for input, det er hermed opdateret og noteret til opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan man ikke jævne sovsen i stedet for at lave opbagt sovs ??
Jo, det kan du også fint gøre
Hej! Hvor meget grøntsagsboullion plejer du ca. at bruge? :)
ca 4-5 dl i en lille kasserolle
Hej, vil bare lige rose dig for dine opskrifter, de holder altid ? ? ? ?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Rigtig god opskrift og smagt rigtigt godt. Men har lavet for meget, derfor vil jeg spørge om det kan varmes igen dagen efter ? Grundet jeg spørger er fordi der er mælk i.
Dejligt at høre og det kan det sagtens :)
Kh AC
Jeg tilføjer en tsk revet citronskal. Det gør det hele lidt friskt.
Hej Ann-Christine,
Jeg vil starte med at sige, at jeg ser frem til at lave denne lækre ret. Jeg har dog et spørgsmål. Ift. laurbærblade, når man er 8 per. Hvor mange skal man putte i?
Mvh Ayo
Hej Ayo,
Jeg plejer at komme 2-3 stykker i, også når det er til 8 pers.
God fornøjelse
Kh AC
Gulerod, løg og laurbærblade er ikke øverst i opskriften i indgredienser ;-)
Det er fluks tilføjet – tak for at gøre mig opmærksom på at det manglede :)
Humlum tarteletter findes både som økologiske og i en fedtreduceret udgave, hvor noget af hvedemelet er erstattet af grahamsmel.
Jeg håber du kan være behjælpelig. Hvis jeg skal lave fyld til ca. 40 tarteletter, hvor meget vil du så anbefale at jeg ganger op? :-)
Opskriften her er til 12 tarteletter, så det er blot at gange op ift dette :)
Du skriver du lave den på mælk og skriver du bruger vandet til supper.
Fryser du det ned til du skal bruge det?
Hvilket supper kunne man evt bruge kyllingevandet til andet end thai?
Du kan bruge det til alle disse opskrifter med kyllingefond
Tak for mange lækre opskrifter. Glæder mig til at prøve denne her. Jeg bliver pludselig i tvivl – Er det asparges på glas/ dåse eller friske du bruger?
Tak for din søde hilsen
Jeg bruger friske asparges når de er i sæson i maj/juni og ellers på glas eller dåse.
Kh AC
Vi har lige lavet denne ret med kæmpe succes ?
Hvor er det nemt – tak for det ?
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
På denne årstid ville jeg lave fyldet uden asparges, og så i stedet garnere med 3-4 helt friskdampede asparges. Uha, det må jeg vist hellere få gjort snart ?
Det er også virkelig lækkert :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej, tak for dine gode opskrifter! Jeg bruger dem næsten hver dag. Hvordan gør du mht frisk asparges! Damper du den først for sig selv inden du kommer den i sovsen? Og hvor mange minutter?
Tak for din søde hilsen.
Jeg damper eller blanchere dem lynhurtigt i et minut i kogende vand inden jeg kommer dem i saucen.
Kh AC
Hvad menes med “gem 3 dl vand”?
Det står nede i opskriften under tarteletter at konsistensen af saucen kan justeres med kogevandet :)
Hej
Tak for altid dejlige retter <3
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Tak for de skønner opskrifter som altid!
Jeg har en fløde-rest. Kan jeg bruge det i stedet for mælk? (måske bare2 dl, så det ikke bliver for ‘fedtet’?)
x
Mmmm 🥰 de var gode 👍 Tak for god og nem opskrift 🌹
Venlig hilsen
Eva
Waou det er en god opskrift, jeg brugte bouillonen fra hønen og fra aspargesene – det er virkelig som min mor lavede den 🎄 Glædelig jul
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul ♡
Kh Ann-Christine
hej
tusind tak for opskriften. Jeg bruger den altid til at lave tarteletter og min familie er vild med dem!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej, og tak for mange gode opskrifter!
Jeg laver jævnligt retten, men som hovedret, serveret med ris.
Hvis man gerne vil have asparges-smagen lidt mere frem (og ikke er for sart…!) kan man bruge lidt af væden fra asparges i glas – den er nemlig ikke bitter som den på dåse. Og et godt drus paprika er heller ikke af vejen… 😉
Mange venlige hilsener,
Lennart Kirchheiner
Ender altid med at bruge dine opskrifter… Tak for et fedt koncept!
Jeg laver mine tarteletter med fasan i en lys timiansauce 😉 Det gør en ellers ret kedelig fasan til en herlig spise 😀
Super lækker opskrift 😍
Hej. Tak for gode opskrifter.
Hvis man starter med at bruge noget af kogevandet i stedet for mælk, og derefter bruger mælk, brænder sovsen ikke så let på.
Hej :) Kan man stadig få den frosne hønsebryst fra hanegal?
Jeg har skrevet til Hanegal og nej man kan ikke få hønsebryst mere.
Det var ærgeligt de er stoppet med det. Men du kan snildt bruge kylling i stedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det skal jeg ikke kunne sige, det er noget tid siden jeg er stødt på den.
Prøv at skrive til Hanegals kundeservice :)
Som alternativ kan du bruge kyllingebryst til opskiften
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil altså bare lige sige, at jeg absolut ELSKER din opskrift på tarteletter – og det gør min familie så sandelig også! Jeg har lavet den talrige gange nu, og det er et hit hver gang.
For resten, så mega godt arbejde med din blog. Alle opskrifter er bare så delikate og lækre! Fortsæt det gode arbejde!!!
Hvor er du sød at skrive det! Tusind tak, det blev jeg rigtig glad for :)
Kh Ann-Christine
Hej 😀god opskrift , men der mangler dog lidt væske fra asparges og de billige/tynde bunde er jo altså de bedste, Ellers tak for god inspiration 👍
Mvh Søren
Hej Søren
Det er nok mest en smagssag ;)
Kh Ann-Christine
Opskriften bør lige rettes til – der står nemlig 15 minutter 2 steder, og jeg troede i en kort stund at det skal have 30 minutter 😅
Desuden står der allerede at gulerod og løg skal være i tern – det skriver du igen i fremgangsmåden. 🙂
– stor fan!
Tak for input, du har helt ret og det er nu rettet til :)
Rigtig god fornøjelse med den skønne ret
Kh Ann-Christine
Kan man fryse retten? Vil lave det til konfirmation, men har ikke tid til at lave det dagen før eller på dagen.
Ja, det kan du også altid se på mine opskrifter i info sammen med mængde, tid mv :)
God fornøjelse og rigtig god konfirmation
Kh Ann-Christine
Jeg synes bestemt også man skal bruge aspargesvandet, så man får en endnu bedre smag af asparges – og jeg bruger også suppen fra hønsene!
Kan man koge kylling et par dage i forvejen? f.eks torsdag før julefrokost lørdag?
Ja, det kan du fint gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du skriver 2 hønsebryst, men hvor mange gram kød dækker det mon over?
Hvis jeg køber en pakke kyllingebryst med 450 g – er det så tilstrækkeligt?
Ja, det svarer nogenlunde til hvad jeg plejer at bruge
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil bare lige sige, at det er her er min go-to tartelet-opskrift! Brugte den altid før vi stoppede med at spise kød herhjemme, men her til december prøvede jeg at lave dem med nettos veganske filet-stykker, og det blev super fint. Tilføjede lidt boullion og soja for umami, og så var det ellers helt perfekt. :)
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hvordan tænker du at 3dl væske skal dække 2 kyllingebryster? De bliver da lidt tørre i toppen.
Det oplever jeg fungere glimrende i en lille ‘kasserolle’ grydestørrelse.
Men du kan blot vende dem undervejs eller bruge mere grøntsagsboullion, alt efter hvad du finder bedst.
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er der nok fyld til 12 tarteletter?
Ja, opskriften er til 12 tarteletter (men det kommer selvfølgelig an på størrelsen af kyllingebryst, gulerødder osv.) Suppler bare op hvis du synes dem du har er lidt små i det :)
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Amenamenam – ja da alting smager bedre i en hvid sovs.. Ude i Thailand er kogt høne en ret almindelig street food, og sjovt nok er den meget mild og så smager den godt. Den danske høns i asparges, så er der fest.
Jeg ville egentlig bare sige tak for en god blog, jeg læser altid også kommentarerne. Din opskrift sidder hvor den skal, men en tante, fik engang det indfald at putte lidt peberrod i, den blir jo mild når den blir opvarmet.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
– og rigtig god ide med lidt friskrevet peberrod i saucen, det tror jeg vil være godt.
Kh Ann-Christine
God opskrift 👍Passer meget bedre med de billige tynde bunde i stedet for luksus-tykke udgave , ingen grund til at spise al det butterdej og husk lidt saft fra dåse-asparges . Mvh Søren
Hej jeg er kommet til at lave den for flydende, er der nogle dee har tips til hvad jeg kan gøre så den bliver tykkere?
Du kan jævne den en smule med majsstivelse rørt i lidt koldt vand
Kh Ann-Christine