Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tarteletter-hoens-asparges/

Tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!

Det er i grunden ret sjældent vi spiser tarteletter, men da jeg tidligere her i januar, kogte en langtidssimret god gammeldags hønsekødssuppe, så lavede vi disse nemme og lækre tarteletter dagen efter.

Det er også perfekt som restemad efter man har tilberedt en hel kylling og hvis man ikke lige har eller kan få fat i en suppehøne, så kan snildt bruge kylling eller hønsebryst på frost til høns i asparges i stedet.

Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>

PT20M

Tarteletter med høns i asparges

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kog hønsebryst (eller kyllingebryst) i en gryde i 20 minutter med lidt grøntsagsboullion, en gulerod i grove tern, 1 løg i tern, peberkorn, salt og laurbærblade. Gem 3 dl kogevand.

Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.

Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.

Lun tarteletterne i ovnen.

Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille eller brøndkarse og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.