Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hoensesalat-med-bacon/

Hønsesalat med bacon

En virkelig god hønsesalat er et sandt hit på rugbrød, i sandwich og til julefrokoster, påskefrokoster og andet godt!

Hønsesalat med sprød bacon, lækre saftige champignon og cremet dressing er en sand klassiker, som vi er ret vilde med herhjemme.

Min opskrift er klassisk, enkel, nem at lave og er virkelig skøn på ristet rugbrød eller god surdejsbrød med purløg og lidt sprød salat.

Prøv også: mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce >>

PT15M

Hønsesalat

2-4 pers.     15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 250 g tilberedt hønsebryst i tern (eller kyllingebryst)
  • 250 g champignon renset og skåret i kvarte
  • 1 tsk olie + 1 tsk smør
  • 2 hvide dampede asparges, skåret i tern eller 100 g aspargessnitter
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 3-4 spsk god mayonnaise (evt hjemmerørt - se mere nedenfor)
  • 1 knivspids karry
  • 1 tsk dijonsennep
  • 8-10 tynde skiver god bacon, stegt sprødt på panden
  • 1/2 - 1 dl finthakket purløg
  • salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Varm en pande godt op med olie og kom smør på. Tilsæt champignon og steg dem under omrøring ved høj varme – på den måde lukkes saften inden i champignonen og de bliver super lækre!

Vend champignon, halvdelen af purløg, hønsekød* og asparges i en skål sammen med bacon. Læg lidt bacon til side til pynt.

I en anden skål røres dressingen af mayonnaise**, creme fraiche, salt, peber, en smule karry og lidt sennep. Smag dressingen til og vend den med fyldet.

Anret med purløg og bacon.

*hønsekød;
Jeg plejer enten at koge 2 hønsebryst fra fx hanegal i en gryde med vand og  herbamare bouillion samt lidt peberkorn i 15-20 minutter. Eller jeg laver en hel kyllinge og bruger kød til alt fra hønsesalat til hønsekødssuppe, fond og andet godt. En god rest kylling kan sagtens bruges også.

**Mayonnaise;
Jeg laver med jævne mellemrum min egen mayo af et helt øko æg, 1-2 dl avocadoolie, en smule æbleeddike, en smule dijon, salt og lidt peber. I en skål og blendet med bamix stavblender (flad skive med huller) til det er tykt i konsistensen. Krydderierne og type af olie er en smagssag – så prøv jer endelig bare frem. Min favorit er avocadoolie, den smager neutralt og giver ikke den der sære bismag, som jeg synes andre olier kan give i hjemmerørt mayonnaise.