Vegetar tarteletter med svampe
Lækre vegetar tarteletter med svampe i en cremet sauce med grønt.
Her får I en virkelig skøn opskrift på tarteletter med svampe og en cremet sauce, som smager SÅ godt! Det er et hit til både hverdage og til alle årets højtider, hvor man ofte har tarteletter som en del af enten påskefrokosten eller julefrokost.
Det er en nem ret at lave og vi servere den såmænd oftest blot som den er, uden tilbehør, men jeg har lige sat et par forslag på til serveringstilbehør under opskriften.
Prøv også: opskrift på nøddepostej >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar tarteletter med svampe og cremet sauce
- 400 g champignon, i kvarte og i skiver
- 20 g smør
- 200 g svampe, mix
- 1 løg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist champignon ved høj varme på en pande med olie til champignonerne har fået en flot farve.
Skrue ned til middelvarme og tilsæt smør, svampemiks og løg. Lad det stå og simre og sautere under jævnlig omrøring, til løgene er bløde. Kom squash, grøntsagsboullion og piskefløde på panden og lad det simre let til det koger en smule ind og bliver til en lækker cremet svampesauce.
Fyld de lune tarteletter med svampesaucen og pynt med persille og friskkværnet sort peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg kan desværre ikke tåle løg, som erstatning bruger jeg ofte fintsnittet porre, som jeg godt kan klare, tror du også det ville kunne lade sig gøre i de vegetariske tarteletter, eller er der noget som ville være bedre.
Tak
Jan
Hej Jan
Porre vil være en rigtig lækker erstatning for løg i tarteletfyldet her, det vil også smage dejligt sammen med svampene.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Når du skriver et antal løg i en opskrift, ville det være en stor hjælp for mig, hvis du beskrev det som ca. antal gram pillet løg, da det kan gå helt galt, hvis jeg skal gange opskriften op til en 20-30 personer, og jeg da vælger nogle store løg og du har regnet med små eller mellemstørrelse, som jo også afhænger af øjet der ser.
Har f.eks. lige set på opskriften på Vegetar tarteletter med svampe og cremet sauce, hvor der indgår løg, som jo godt kan gå hen og overdøve svampesmagen.
Ville også gerne vide om det er røde eller hvide løg:-)
Hej Karsten
det er altid alm gule løg og i mellemstørrelse, medmindre jeg specifikt skriver andet.
Jeg skriver ikke løg i gram, da det ikke behøver være på strikse mål, medmindre man selvfølgelig laver meget store portioner. Du kan evt gå ud fra at et løg vejer 100 g, så passer det ganske fint med mine opskrifter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har nogle kantareller (tørstegte) i fryseren og nogle tørrede karl johan svampe. Mon det biver for meget smagsforvirring sammen med brune champignon?
Hvad er der i du refererer til som svampemix?
Hej Mette
Jeg vil selv synes godt om et miks af både kantareller og champignon eller Karl Johan og champignon – men såmænd også med et miks af alle tre svampe. Det synes jeg fint at retten kan klare, men det er jo helt sikkert også en smagssag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg brugt både champignon, kantareller og Karl Johan svampe samt noget af opblødningsvandet fra de tørrede Svampe. Det blev super godt ❤️
Mette
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine