Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce
Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker på julefrokostbordet – og i det danske klassiske køkken i det hele taget.
Det er en herlig frokostret, som gør sig akkurat lige så godt, serveret med kartofler og en kålsalat som til godt groft rugbrød og syltede agurker.
Man kan sagtens afkorte stegetiden på mørbradbøfferne på panden og stille retten i ovnen, hvor den delvist kan stege færdig og delvist kan holdes lun, mens tilbehøret gøres klar til servering. Det skriver jeg lidt tips til under opskriften.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce
- 50 g bacon, i skiver
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 svinemørbrad, ca. 500 g, afpudset
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, skåret i ringe
- 1,50 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk timian, eller persille, til anretning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon på en pande i en smule smør. Når baconskiverne er lettere sprøde, lægges de til side på et stykke køkkenrulle.
Skær mørbraden i gode bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen og tryk dem lidt flade med håndfladen. Steg dem på panden med baconfedt og smør.
Brun dem af ved høj varme i 1 minut på begge sider. Krydr med salt og peber og steg dem videre ved middelvarme i cirka 3 minutter på hver side. Tag af varmen og anret i et fad. Sæt eventuelt fadet i en lun ovn for at holde bøfferne lune.
Rist champignon godt af ved høj varme et par minutter på panden i baconfedtet. Tilsæt mere smør, hvis nødvendigt.
Skrue ned til middel varme, og sauter løgene på samme pande. Sauter løgene i nogle minutter, til de er klare og bløde. Tilsæt grøntsagsboullion, piskefløde, champignon og grofthakket sprød bacon på panden. Smag til med salt, peber og timian.
Fordel saucen med løg, bacon og champignon overe mørbradbøfferne.
Drys med frisk timian eller persille inden servering.
Findes der eller har du nogen planer om at udgive en kogebog? Jeg ELSKER dine opskrifter. Mine børn elsker dine opskrifter. Står lige nu og steger spinatvafler, og min datter på 3 synes det smager skønt!
Hvor er du sød, Camilla ♡ Jeg har en ny kogebog på vej fyldt med aftensmad, som udkommer i september 2019 – vi er i fuld gang med at fotografere den i disse dage :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hej
Jeg vil høre om du har et forslag til noget andet kød man kunne bruge til denne opskrift. Mørbrad er lækkert, men jeg synes ikke det er det med mest smag i.
Har du et forslag til noget andet kød, okse/svin man kunne bruge til denne opskrift?
Hilsen Anne-Marie
Den vil også være rigtig lækker med nakkekoteletter, hvor der er mere smag i
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro.
Først vil jeg lige sige, vi herhjemme elsker dine opskrifter, jegvser faktisk efter om du har en opskrift på det jeg skl lave inden jeg kigger andre steder.
Dernæst vil jeg spørge dig om, hvad du ville servere til mørbradbøfferne, de skal nemlig laves som en hovedret nu her.
Samtidig vil jeg benytte mig af at spørge til dine chokolade fondanter, jeg har 6, 9 cm ramekiner jeg skal bruge til dem hvordan ville du strække opskriften så der er nok til 6??
Med venlig hilsen Maria
Hvor skønt at høre :)
Jeg synes både denne grønkålssalat og blomkålssalat passer godt til. Derudover vil jeg anbefale ris og godt brød.
Mht chokoladefondant, så tror jeg næsten at jeg ville dividere opskriften med tre og lægge til mængderne i denne opskrift, så der bliver lige lidt mere chokolade at fordele i ramakinerne.
Kh AC
Hej :-) Tak for skønne opskrifter. Her i din mørbradsgryde står der 1 portion. Hvor mange mennesker er de til? Mvh Cecilie
Det er fluks rettet til :) Det er ca 4 personer (6 pers, hvis frokost og andet tilbehør)
Tak for din søde hilsen.
Kh AC
Er det muligt at tilberede retten dagen før, så den bare skal varmes/lunes på dagen ?
Mvh Rikke
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Kh AC
Super :-)
Hvor lang tid tror du så jeg skal give retten i ovnene på dagen, når den tilbedtes dagen før ?
Jeg ville som du skriver kun brune bøfferne og lægge dem i fad, så det bare skulle varmes på dagen..
Jeg vil tro omkring 15 minutter ved 175 grader varmluft, men det er blot et skøn, så tjek endelig at det er ordentligt gennemvarmet :)
Tak for svar og hurtig respons. Jeg skal nemlig lave det i dag ;-)
Synes at din opskrift lyder lækkert og vil prøve at lave den her til julefrokost 4 juledag. Men kan jeg godt lave den i god tid og fryse det ned med det hele i foliebakke og så bare tage det med på selve dagen og i ovnen i ca 15 min. Vh Gitte ?
Det vil jeg tro – jeg har dog ikke forsøgt mig med at fryse den, men mon ikke det fint kan lykkedes
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for svaret ?. Jeg vil prøve at lave det i dag og fryse det ned. Rigtig glædelig jul til dig ????. Vh Gitte ?
Hej Ann-Christine.
Jeg får de gamle drenge på besøg til herrefrokost næste weekend, og vil gerne lave denne ret, men har ikke tid på dagen til at forberede det.
Er det muligt at lave aftenen før, sætte på køl, og lune det hele i et fad i ovnen næste dag kl 13? Eller risikerer man at kødet bliver kedeligt/tørt?
Tænker at servere det med ovnbagte kartoffelbåde og lidt dampede grøntsager (medmindre du har en favorit ledsager..?)
På forhånd tak for svar :)
Mvh Jonas
Hej Jonas,
jeg ville brune morbradbøfferne godt af og ellers som beskrevet i tippet under opskriften. Det oplever jeg fungere fint :)
Du kan evt prøve at servere bagt spidskål til, det smager virkelig godt!
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for en god opskrift. Jeg lynstegte bøfferne ved høj varme og hældte saucen ovenpå, hvorefter fadet med staniol over kom i ovnen v. 180˚i ca. 25 minutter. Bøfferne var møre og det hele smagte virkelig godt. En lækker ret både til hverdag eller til gæster. MVH/Kirsten
Hej
Jeg var på ud kik efter en anden opskrift en det jeg plejer at gøre og falte over din side jeg læste opskriften igennem og blev hurtig enig med mig selv at den skulle prøves af, den er rigtig god og smager rigtig godt jeg tror nu nok at næste gang jeg skal lave denne må jeg lave lidt merer sovs men ellers må jeg sige at den sedder lige i øjet mange tak Mhv Jan
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig :)
Kh Ann-Christine
Kan man servere pasta til denne ret?
Eller hvad vil du servere?
mvh. lis
Hej Lis,
jeg plejer at servere ris, kartofler eller godt brød – der står også lidt mere om dette i intro til opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine