Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/moerbradboeffer-med-bloede-loeg/

Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce

Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker på julefrokostbordet – og i det danske klassiske køkken i det hele taget.

Det er en herlig frokostret, som gør sig akkurat lige så godt, serveret med kartofler og en kålsalat som til godt groft rugbrød og syltede agurker.

Man kan sagtens afkorte stegetiden på mørbradbøfferne på panden og stille retten i ovnen, hvor den delvist kan stege færdig og delvist kan holdes lun, mens tilbehøret gøres klar til servering. Det skriver jeg lidt tips til under opskriften.

PT30M

Mørbradbøffer med bløde løg, flødesauce og champignon

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Steg bacon på en pande i en smule smør. Når baconskiverne er lettere sprøde, lægges de til side på et stykke køkkenrulle.

Steg champignon i baconfedt og lidt mere smør, hvis nødvendigt, ved høj varme og under konstant omrøring. Læg derefter champignon til side på en tallerken og skrue ned til middellav varme, sauter løgene på samme pande, under omrøring til de er bløde og klare og sæt dem til side til anretningen.

Tilsæt grøntsagsboullion, piskefløde, champignon og grofthakket sprød bacon på panden. Smag til med salt, peber og timian.

Lad saucen simre let, mens bøfferne steges. 

Skær mørbraden i gode bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen og tryk dem lidt flade med håndfladen. Steg dem på en anden pande end saucen i smør, hvor de først brunes godt af et minuts tid på begge sider ved høj varme og derefter drysses med salt og friskkværnet peber, hvorefter de steges ved middelvarme i cirka 3 minutter på hver side.

Anret mørbradbøfferne i et fad med flødesaucen og de bløde løg, samt evt. et fint drys frisk timian eller persille.