Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cannelloni-med-spinat/

Cannelloni med spinat og mozzarella

Den lækre italienske ret Cannelloni med skønt fyld af spinat og ricotta er en klassiker og en virkelig lækker ret, som tilmed er nem at lave.

Det er skøn mad året rundt – og intet mindre end perfekt til en snevejrsdag som i dag. Skønt at varme sig på, for cannelloni giver den rare fornemmelse af comfort food, som kendetegner langt de fleste yndlingsretter fra det italienske køkken.

Vi topper den fyldte cannelloni med en letkrydret tomatsauce. Den er blot krydret med hvidløg og et par kviste fra de små timianbuske i haven, som fint tåler at man bruger lidt af dem også her om vinteren. Tomatsauce kan hurtigt blive en virkelig smagfuld sag, hvis man giver den lidt ekstra på krydderifronten, men da fyldet af spinat og ricotta er mildt og godt – så synes jeg det passer perfekt at tomatsaucen er en anelse underspillet og ikke alt for kraftig i retten her.

PT45M

Cannelloni med spinat og ricotta i tomatsauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 3 stængler frisk timian, eller en håndfuld basilikumblade
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk rørsukker
  • Spinat og ricotta blanding
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g spinat, frisk eller alternativt frossent
  • 3 spsk pinjekerner, grofthakkede
  • 250 g ricotta
  • 2 æg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys muskatnød, evt en smule revet
  • Derudover
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og varm op til middel varme. Sauter løgene til de er bløde og klare og hæld derefter de hakkede tomater i gryden.

Kom timian eller basilikum i og lad saucen simre under låg i 15 minutter mens resten af retten tilberedes.

Smag til med lidt æbleeddike, en smule rørsukker, samt salt og peber.

Spinat og ricotta fyld
Varm en sautepande op til middelhøj varme med lidt olivenolie, rist pinjekernerne let

Kom derefter spinaten på. Rør i det med jævne mellemrum til spinaten klasker.

Rør derefter ricotta i sammen med æg og smag til med salt og peber, samt en smule fintrevet muskatnød.

Cannelloni med spinat og ricotta samt lækker tomatsauce
Fordel halvdelen af tomatsaucen i et smurt ovnfastfad.

Hvis de friske lasagneplader er en stor plade, så skæres/klippes den til i alm lasagnepladestykker.

Lav ruller med fyld af spinat/ricotta og læg dem på række i fadet med halvdelen af tomatsaucen – fortsæt til der ikke er mere spinat og ricottafyld.

Fordel resten af romatsaucen over de fyldte spinat cannelloni

Pluk en frisk mozzarella i store stykker og fordel dem over, sammen med lidt frisk basilikum og bag den lækre ret i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter – til pastaen er mør.

Server retten med finthakket basilikum og lidt friskrevet parmesanost.