Cannelloni med spinat
Den lækre italienske ret Cannelloni med skønt fyld af spinat og ricotta er en klassiker og en virkelig lækker ret, som tilmed er nem at lave.
Det er skøn mad året rundt og cannelloni giver den rare fornemmelse af comfort food, som kendetegner langt de fleste yndlingsretter fra det italienske køkken.
Vi topper den fyldte cannelloni med en letkrydret tomatsauce. Den er blot krydret med hvidløg og et par kviste fra de små timianbuske i haven, som fint tåler at man bruger lidt af dem også her om vinteren.
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cannelloni med spinat og ricotta i tomatsauce
- Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 3 stængler frisk timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- Spinat og ricotta blanding
- 200 g spinat, frisk eller frossen
- 3 spsk pinjekerner, grofthakkede
- 250 g ricotta
- 2 æg
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys muskatnød, evt en smule revet
- Derudover
- 1 pakke friske lasagneplader
- 50 g parmesan, friskrevet
- 125 g frisk mozzarella
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter dem, til løgene er bløde. Kom de hakkede tomater og timian i og lad saucen simre i 15-30 minutter, mens resten af retten tilberedes.
Smag til med lidt æblecidereddike, sukker samt salt og peber.
Spinat- og ricottafyld
Varm en sauterpande op til middelvarme med lidt olivenolie. Rist pinjekernerne let og tilsæt spinaten.
Rør i det med jævne mellemrum, til spinaten falder sammen. Rør ricotta og æg godt sammen med spinaten og smag til med salt og peber samt lidt fintrevet muskatnød.
Fordel halvdelen af tomatsaucen i et smurt ovnfast fad.
Fyld cannelloni-pastarullerne med spinat- og ricottablandingen og læg dem på en række ovenpå tomatsaucen.
Hvis du bruger friske lasagneplader, skær da otte stykker på ca. 10 x 10 cm. Fordel blandingen på stykkerne, fold dem til rør og læg i fadet på saucen.
Kom resten af tomatsaucen over og fordel mozzarella og basilikum over til sidst. Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter, til pastaen er mør. Server med revet parmesan og finthakket basilikum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dårlig fremgangsmåde.
Der står intet om køb af Cannelloni pastaruller i ingredientslisten.
Hej René
Som beskrevet i fremgangsmåden så bruger jeg friske lasagneplader i stedet for cannelloni ruller til denne opskrift, da de er nemme at få fat i og kan købes i de fleste supermarkeder landet over.
God aften til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Vi skal holde barnedåb for den nærmeste familie inden længe, og jeg har sådan lyst til at sammensætte en stille og rolig menu bestående af et par pastaretter (den ene er tænkt at være Cannelloni) med godt brød, et par salater og nogle dips. Har du et forslag til en anden pastaret og evt. salat? Jeg tænker at tomatsalat er selvskrevet :)
Hej Sidse
Hvor lyder det skønt og som en god plan for menuen.
jeg har samlet alle mine salat opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/salat/ og tænker måske at rucolasalat med soltørrede tomater og grøn salat med pære vil være et hit til.
– og her finder du mine pasta opskrifter og jeg tænker umiddelbart på en af lasagneopskrifterne eller evt en bagt bolognese.
Rigtig god fornøjelse med en dejlig barnedåb
Kh Ann-Christine
Hvad kan du anbefale, man bruger i stedet for friske lasagneplader, når man ikke kan tåle gluten? På for hånd tak:)
Du kan evt bruge super tynde skiver squash eller aubergine – eller forkoge glutenfri lasagneplader og køle dem af inden de fyldes
Kærlig hilsen
Ann-Christine