Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cannelloni-med-spinat/

Cannelloni med spinat og mozzarella

Den lækre italienske ret Cannelloni med skønt fyld af spinat og ricotta er en klassiker og en virkelig lækker ret, som tilmed er nem at lave.

Det er skøn mad året rundt og  cannelloni giver den rare fornemmelse af comfort food, som kendetegner langt de fleste yndlingsretter fra det italienske køkken.

Vi topper den fyldte cannelloni med en letkrydret tomatsauce. Den er blot krydret med hvidløg og et par kviste fra de små timianbuske i haven, som fint tåler at man bruger lidt af dem også her om vinteren.

PT45M

Cannelloni med spinat og ricotta i tomatsauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 3 stængler frisk timian
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 spsk olivenolie
  • Spinat og ricotta blanding
  • 200 g spinat, frisk eller frossen
  • 3 spsk pinjekerner, grofthakkede
  • 250 g ricotta
  • 2 æg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys muskatnød, evt en smule revet
  • Derudover
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter dem, til de er klare. Kom de hakkede tomater og timian i og lad saucen simre i 15-30 minutter, mens resten af retten tilberedes.

Smag til med lidt æblecidereddike, rørsukker samt salt og peber.

Spinat- og ricottafyld
Varm en sauterpande op til middelvarme med lidt olivenolie. Rist pinjekernerne let og tilsæt spinaten.

Rør i det med jævne mellemrum, til spinaten falder sammen. Rør ricotta og æg godt sammen med spinaten og smag til med salt og peber samt lidt fintrevet muskatnød.

Fordel halvdelen af tomatsaucen i et smurt ovnfast fad.

Fyld cannelloni-pastarullerne med spinat- og ricottablandingen og læg dem på en række ovenpå tomatsaucen.

Hvis du bruger friske lasagneplader, skær da otte stykker på ca. 10 x 10 cm. Fordel blandingen på stykkerne, fold dem til rør og læg i fadet på saucen.

Kom resten af tomatsaucen over og fordel mozzarella og basilikum over til sidst. Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter, til pastaen er mør. Server med revet parmesan og finthakket basilikum.