Burger med crispy kylling og avocado
Sådan en smovset burger med crispy kylling og avocadomos er virkelig lækkert og nem hverdagsmad.
En helt enkel kyllingburger, med masser af smovs og smag, og som hele familien kan lide. Man kan sagtens lave dem som saml selv ved bordet og så kan hele familien selv fylde det i man har lyst til og man kan supplere med andet grønt og servere fx ovnbagte kartoffelbåde eller gnavegrønt til, hvis man har lyst til det.
Prøv også: min opskrift på mexiburger >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Burger med crispy kylling og avocado
- Crispy kylling
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk sød paprika
- 2 æg
- 100 g pankorasp
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- olivenolie, til stegning
- Avocadomos
- 2 avocado
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- salt
- 1 tsk stødt spidskommen
- sort peber, friskkværnet
- Til burgeren
- 4 burgerboller
- 80 g salat
- 0,50 agurk
- 4 tsk mayonnaise
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Crispy Kylling
Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikre en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.
Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken. Vend kyllingefiletterne med hvedemel, paprika, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og tilsidst i tallerkenen med pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.
Avocadomos
Mos avocadokødet i en dyb tallerken og smag til med citronsaft, fintrevet citronskal, spidskommen, salt og friskkværnet peber.
Saml burgerne
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister og smør dem med lidt mayo. Læg salatblade i bunden, derpå et stykke crispy kylling, avocadomos og agurkeskiver. Saml burgeren og server.
drop panko raspen – den bliver bedre og ikke så fedtsugende
Det er selvfølgelig smag og behag – men så bliver det blot en helt anden opskrift, og man får ikke den lækre sprøde panering på kyllingen :)
Gør endelig som du synes bedst om
Kh Ann-Christine