Pommes Frites
Sprøde og varme pommes frites er noget af det lækreste, hvis de er veltilberedt og stegt til perfektion.
De bedste pommes frites jeg nogensinde har smagt, var i en lille bod i Belgien, og rygtet sagde også at det var her man fik de bedste fritter i byen, hvilket vi naturligvis måtte prøve af. Disse hjemmelavede fritter kommer meget tæt på og de er virkelig lækre! Det er dog ikke en vupti, fiks og færdig på 5 minutter opskrift – der skal hygges og nusses lidt om dem, og jeg lover det er det hele værd!
Prøv også: min opskrift på tatarsauce >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pommes Frites
- 8 bagekartoffel
- 2 tsk salt, til at koge kartoflerne i
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 liter fritureolie
- 1 spsk flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub eller skræl kartoflerne. Hvis der blot sidder en tynd fin skal, så er det fint blot at skrubbe dem.
Skær kartoflerne i lige store pommes frites og kom dem i en stor skål med koldt vand. Skift vandet 5-6 gange i løbet af en time, så stivelsen udvandes fra kartoflerne.
Kom kartoflerne i en gryde med kogende saltet vand tilsat æblecidereddike og kog dem i cirka 10 minutter, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af på et viskestykke.
Step 1 – forkog pommes frites første gang
Varm fritureolien op til cirka 150 grader. Kog lidt pommes frites ad gangen. Det er afgørende for et godt resultat at man tager sig tid og blot koger nogle stykker ad gangen, så de ikke ligger for tæt i olien. De skal have cirka 5 minutter og blot lige knap tage lidt farve. Læg dem på et stykke bagepapir, efterhånden som de er kogt i olien.
De forkogte pommesfrites kan nu gemmes til lige inden servering, de kan fryses ned eller de kan tilberedes færdigt.
Step 2 – lige inden servering
Varm fritureolien op til 180 grader og steg pommes frites – igen en lille portion af gangen – til de er sprøde og smukt gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server straks de varme fritter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis man fryser dem ned skal de så optøs inden de kommer i frituren.
Hej.
Skal man bruge frituregryde eller kan man blot varme olien i en sautepande/gryde? 😊
På forhånd tak.
Hej Charlotte
jeg bruger selv en tykbundet alm gryde. En sauterpande fungere mindre godt da den har for lave kanter og derefter kan olien boble over.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak 😊 det giver mening.
De er super gode. Har lavet dem tre x til gæster.
Et hit hver gang
Så skønt! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine