Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aubergine-med-tahindressing/

Grillet aubergine med tahindressing og mynte

Grillet aubergine med tahindressing og mynte er en enestående lille ret som tilbehør og i godt selskab med denne kikærtesalat og ja, med stort alle de mellemøstligt inspirerede opskrifter jeg har delt her.

Aubergine bliver helt vidunderlig lækker, når det pensles med olie og bages i ovnen eller grillet.

Grillet aubergine bliver på denne måde så lækkert mørt og fløjsblødt. En enkel og simpel ret som tilbehør, som kun bliver ekstra lækker, når den bliver drysset fine rubinrøde granatæblekerner, grønne pistaciekerner og frisk mynte – samt koriander, hvis man er til det (det er jeg, men ved at lige netop den krydderurt deler vandene).

Tahindressingen er prikken over i´et. Den er nem at lave og smager rigtig skønt i mange salater.

PT30M

Grillet aubergine med mynte og tahindressing

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl granatæblekerner
  • 2 spsk pistaciekerner
  • 1 frisk mynte, 15 blade herfra, fintstrimlet
  • Tahindressing
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 nip stødt koriander, (kan undlades)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • koldt vand, til konsistens er perfekt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Grillet aubergine i ovn
Pensl auberginestykkerne med rigeligt olivenolie – de suger en del til sig, og det bliver de blot ekstra lækre af.

Bag auberginerne ved 225 grader i en forvarmet ovn ved varmluft i 20 minutter – eller smæk dem på grillen til de er gyldne.

Tahindressing
Bland tahin, citronsaft, olivenolie og spidskommen i en skål. Rør det godt sammen og tilføj vand en smule af gangen til konsistensen er perfekt som dressing. Smag til med salt og peber

Anret
Server de varme auberginer med dressing over, samt et fint drys granatæble, pistaciekerner og frisk mynte og/eller koriander.