Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-bulgur/

Salat med bulgur og abrikos

Denne skønne salat med bulgur og abrikos er en skøn favorit herhjemme som jeg altid gerne laver lidt ekstra af, så der er til frokosten dagen efter også.

Denne salat kan fint laves nogle timer eller dagen i forvejen, da den samler god smag af at stå. Drys evt blot lidt friske krydderurter over lige inden servering.

Jeg serverer den gerne til alt fra mellemøstlige retter, fx et rent vegetarmåltid bestående af flere salater, dips og brød eller til kyllingelår eller lammekølle. En skøn salat som fungere virkelig godt til mange retter.

Prøv også: Opskrift på blomkålssalat >>

PT25M

Salat med bulgur, abrikos, dadler og pinjekerner

2-4 pers.    25 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 300 g bulgur, kogt efter anvisning
  • 3 dl vand
  • 2 dl grøntsagsboullion
  • 100 g tørrede abrikoser, skåret i tynde strimler
  • 2 medjool dadler, skåret i tynde strimler
  • 30 g pinjekerner (eller mere)
  • 1 stort bundt bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld mynteblade, finthakket
  • 1-2 spsk syltede rødløg
  • Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 økologisk citron, saft og skal herfra
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk ahornsirup eller honning
  • salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Bulgur
Kom bulgur, vand og grøntsagsboullion i en gryde, og lad det koge med låg på i 5-8 minutter, hvorefter varmen slukkes og det trækker i 10-15 min.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag til

Salaten
Vend bulgur og dressing godt sammen. Anret på en tallerken eller stor skål med persille, mynte, rødløg, abrikos, dadler og rødløg.

Rist pinjerkernerne på en varm tør pande, under konstant omrøring og så snart de tager lidt farve drysses de over den lækre salat.