Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-bulgur/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Salat med bulgur og abrikos

Denne skønne salat med bulgur og abrikos er en skøn favorit herhjemme som jeg altid gerne laver lidt ekstra af, så der er til frokosten dagen efter også.

Denne salat kan fint laves nogle timer eller dagen i forvejen, da den samler god smag af at stå. Drys evt blot lidt friske krydderurter over lige inden servering.

Jeg serverer dentil alt fra mellemøstlige retter, fx et rent vegetarmåltid bestående af flere salater, dips og brød eller til kyllingelår eller lammekølle. En skøn salat som fungere virkelig godt til mange retter.

Prøv også: Opskrift på blomkålssalat >>

PT25MPT15M4

Salat med bulgur, abrikos, dadler og pinjekerner

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g bulgur, kogt
  • 3 dl vand
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g tørret abrikos, skåret i tynde strimler
  • 2 dadel, evt medjool, skåret i tynde skiver
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 2 spsk rødløg, syltede
  • Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron, økologisk, saft og skal herfra
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk ahornsirup, eller honning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bulgur
Kom bulgur, vand og grøntsagsboullion i en gryde, og lad det koge med låg på i 5-8 minutter, hvorefter varmen slukkes og det trækker i 10-15 min.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag til

Salaten
Vend bulgur og dressing godt sammen. Anret på en tallerken eller stor skål med persille, mynte, rødløg, abrikos, dadler og rødløg.

Rist pinjerkernerne på en varm tør pande, under konstant omrøring og så snart de tager lidt farve drysses de over den lækre salat.