Haydari dip


Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip, som består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier.
Det er en af mine yndlingsdips og den smager virkelig lækkert til både grøntsager og som dip eller en kold sauce til det mellemøstlige køkken.
Vi fylder den i sandwich, i tortillawraps med falafler og shawarma og nyder den til salater og med fladbrød til. Det smager skønt til både kylling, lam, oksekød og til mange dejlige vegetarretter.
Prøv også: min opskrift kebabsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Haydari dip
- 1 rød peberfrugt
- 250 g feta
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Halver peberfrugten på langs og fjern frøstol og stilk.
Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og bag den i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader. Hold øje med den! Peberfrugten skal være mørk på skindet, og det går først ret langsomt, men så lige pludselig er den der.
Tag peberfrugten ud og lad den køle af, til den stadig er godt lun, og kom den i en frysepose og luk den til. Lad den stå i en halv times tid og fjern skindet. Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med de øvrige ingredienser, dog undtaget olien. Blend godt igennem, til konsistensen er cremet. Smag til og tilføj lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Haydari dip. Er de små trekantede stykker på billedet også h)emmelavet?
Hej Annette
Ja, det er blot tortillas skåret ud i trækanter, penslet med olie, drysset med salt og bagt i ovnen i 10-12 minutter til de er sprøde. SÅ lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor mange grader i ovnen? :-)
omkring 175 g varmluft – hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Kan man lave den et par dage inden, den skal bruges?
Hej Natasja
Ja, den kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en rigtig lækker dip – den smager virkelig fantastisk! 👌🏼
Jeg ved ikke hvad der går galt for mig, men hver gang jeg laver haydari selv, uanset opskrift bliver den simpelthen så tynd for mig. Har du mon et bud…?
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Hvilken feta bruger du? Jeg tror næsten det er den der gør forskellen. Jeg bruger oftest en cremet feta økologisk fra Minerva.
Kh Ann-Christine