Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/haydari-dip/

Haydari dip

Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip, som består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier.

Det er en af mine yndlingsdips og den smager virkelig lækkert til både grøntsager og som dip eller en kold sauce til det mellemøstlige køkken.

Min version er familievenlig og ikke spor stærk – men hvor hot den skal være, justere man bare med mere eller mindre chili/cayennepeber.

Prøv også: min opskrift på saltmandler >>

PT45Mter

Haydari dip

1 portion    45 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, skær stilkene fra
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber, eller lidt frisk hot chili efter smag
  • 1 fed hvidløg, overhældt med kogende vand (det tager den skarpe smag)
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Halver peberfrugten og fjern kerner og stilk.

Sæt den i ovnen på en bageplade med bagepapir med skindsiden op og bag i ca 20 minutter ved 175 grader.

Hold øje med den, peberfrugten skal være mørk på skindet og det går først ret langsomt – men så lige pludselig er den der!

Tag peberfrugten ud og lad den køle af, så den stadig er godt lun, hvorefter den kommest i en frysepose som lukkes til. Sæt på køl i en halv times tid- fjern derefter skindet.

Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med alle de andre ingredienser undtagen olie – blend godt igennem til det bliver en lækker cremet haydari.

Smag til og juster konsistensen med olivenolie.

Opskriften giver ca 3 dl