Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/haydari-dip/

Haydari dip

Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip. Haydari består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier. Min version er familievenlig og ikke spor stærk – men hvor hot den skal være, justere man bare med mere eller mindre chili/cayennepeber.

PT1H

Haydari dip

3 dl    1 time
3 dl
Ingredienser
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g god cremet feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, skær stilkene fra
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber eller lidt frisk hot chili efter smag
  • 1 fed hvidløg, overhældt med kogende vand (det tager den skarpe smag)
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Halver peberfrugten og fjern kerner og stilk. Sæt den i ovnen på en bageplade med bagepapir med skindsiden op og bag i ca 20 minutter ved 175 grader. Hold øje med den, peberfrugten skal være mørk på skindet og det går først ret langsomt – men så lige pludselig er den der!

Tag peberfrugten ud og lad den køle af, så den stadig er godt lun, hvorefter den kommest i en frysepose som lukkes til. Sæt på køl i en halv times tid- fjern derefter skindet.

Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med alle de andre ingredienser undtagen olie – blend godt igennem til det bliver en lækker cremet haydari.

Smag til og korriger konsistensen med olivenolie.