Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/haydari-dip/

Haydari dip

Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip, som består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier.

Det er en af mine yndlingsdips og den smager virkelig lækkert til både grøntsager og som dip eller en kold sauce til det mellemøstlige køkken.

Min version er familievenlig og ikke spor stærk – men hvor hot den skal være, justere man bare med mere eller mindre chili/cayennepeber.

Prøv også: min opskrift på saltmandler >>

PT45M

Haydari dip

Tid i alt45 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Halver peberfrugten på langs og fjern frøstol og stilk.

Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og bag den i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader. Hold øje med den! Peberfrugten skal være mørk på skindet, og det går først ret langsomt, men så lige pludselig er den der.

Tag peberfrugten ud og lad den køle af, til den stadig er godt lun, og kom den i en frysepose og luk den til. Lad den stå i en halv times tid og fjern skindet. Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med de øvrige ingredienser, dog undtaget olien. Blend godt igennem, til konsistensen er cremet. Smag til og tilføj lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.

Opskriften giver ca 3 dl