Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kofta/

Kofta

Kofta er små lækre krydrede deller, som passer perfekt til en anretning mezze – en masse små retter serveret i det mellemøstlige køkken ala et tapas måltid.

Jeg tilbereder oftest koftas på grillspyd … fordi alt tilberedt på grillspyd er et hit hos mine børn. Og så ser det jo pænt og lækkert ud, men man kan snildt undlade spyddet og blot tilberede dem som små aflange frikadeller.

De lækre kofta bliver ekstra delikate, hvis de drysses med granatæblekerner, bredbladet persille (eller koriander) og pinjekerner inden servering og måske en nem citron/tahindressing med lidt yoghurt. Det er simpelthen blot lidt citronsaft, citronskal, en halv tsk tahin, salt, peber og yoghurt. Super nemt og virkelig en lækker dip.

Kofta kan laves med forskelligt hakket kød. Jeg har brugt lammekød, men brug endelig bare hvad der er i køkkenet – det skal nok blive dejligt.

De lækre kofta er super at have med i madpakken og de kan fint fryses ned, før de bliver stegt eller man kan lave dem i god tid aftenen før og så opbevarer dem i køleskabet indtil de skal steges før serveringen.

PT20M

Kofta

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

 

Rør det hele godt sammen og lad gerne farsen hvile en time eller to.

Form 8-10 kødboller, som trykkes aflange og med lettere spidse ender – sæt dem på spyd og steg dem på en pande i kokosolie eller olivenolie. Steges jævnt på alle sider, til de er gennemstegte og har en lidt sprød stegeskorpe.