Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kofta/

Kofta

Kofta er små lækre krydrede deller, som passer perfekt til en anretning mezze, som er en masse små retter serveret i det mellemøstlige køkken ala et tapas måltid.

Jeg tilbereder gerne koftas på grillspyd. Det ser pænt og lækkert ud og er praktisk når man griller dem. Man kan snildt undlade spyddet og blot tilberede dem som små aflange frikadeller.

Skønne at servere året rundt med gode salater, brød og til pita.

Prøv også: opskrift på fattoush brødsalat >>

PT2H

Kofta

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æg
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 50 g persille, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør det hele godt sammen og lad gerne farsen hvile i 1-2 timer.

Form 8 kødboller, tryk dem aflange og med lettere spidse ender.

Sæt koftaerne på spyd og steg dem i olie på en pande. Steg dem jævnt på alle sider, til de er gennemstegte og har en lidt sprød stegeskorpe.