Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kofta/

Kofta

Kofta er små lækre krydrede deller, som passer perfekt til en anretning mezze – en masse små retter serveret i det mellemøstlige køkken ala et tapas måltid.

Jeg tilbereder oftest koftas på grillspyd … fordi alt tilberedt på grillspyd er et hit hos mine børn. Og så ser det jo pænt og lækkert ud, men man kan snildt undlade spyddet og blot tilberede dem som små aflange frikadeller.

Kofta kan laves med forskelligt hakket kød. Jeg har brugt lammekød, men brug endelig bare hvad der er i køkkenet – det skal nok blive dejligt.

PT20M

Kofta

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æg
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 50 g persille, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør det hele godt sammen og lad gerne farsen hvile en time eller to.

Form 8-10 kødboller, som trykkes aflange og med lettere spidse ender – sæt dem på spyd og steg dem på en pande i kokosolie eller olivenolie.

Steges jævnt på alle sider, til de er gennemstegte og har en lidt sprød stegeskorpe.