Stegt blomkål med tahin og granatæble
Denne lækre ret med stegt blomkål og tahindressing passer perfekt som en skøn tilbehørsret til det herlige mellemøstlige køkken, som vi holder meget af.
Søde og syrlige granatæblekerner, sprød og mør blomkål og grønne krydderurter går så fint i spænd med den lækre tahindressing i denne nemme lille ret.
Kan glimrende spises som en del af et større måltid og er ret fin i madpakken dagen efter også. De ristede blomkålsbuketter kan snildt deles i mindre stykker end jeg har gjort og blive nemme at spise i en wrap med fx en håndfuld rucola og små søde tomater.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt blomkål
- 1 blomkål, buketterne herfra
- 4 forårsløg, finthakket
- 1 dl granatæblekerner
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 2 spsk olivenolie
- Tahindressing
- 2 spsk lys tahin
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 citron, saften herfra
- 8 spsk vand
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 knivspids stødt spidskommen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en pande op med olie og rist blomkålsbuketterne i ca. 10 minutter, til de er lettere gyldne.
Anret blomkålsbuketterne på et fad med forårsløg, dryp lidt tahindressing over og drys med granatæblekerner og finthakkede krydderurter.
Tahindressing
Rør tahindressingen godt sammen i en skål. Kom vand i til konsistensen er som tyktflydende honning.
Smag til sidst til med salt.
Lyder virkeligt lækkert. Vi er vilde med bagt blomkål, da den får en lidt nøddeagtig smag, opnår man den samme smag ved at riste dem på en pande?
Kh Birgitte
Ja, det gør den nemlig. Og så bliver den lækker mør og lidt sprød på samme tid.
Kh AC
Den vil vi glæde os til at prøve
Rigtig god fornøjelse med at prøve den af :)
halløj
må lige høre,: 3-4 spsk vand + saft fra en halv citron og kun 1 spsk tahin, ? det smagte fint, men synes det blev ret tyndt. Er angivelserne korrekte?
Tak for en super blog :o)
kh Ulla
Jeg laver den faktisk ret tynd til opskriften her, men det er en smagssag og du kan fint lave en mere cremet dressing ved kun at røre op med 1-2 spsk vand.
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god aften til dig :)
Kh AC
Hvor længe rister du blomkålen på panden?
Blot et par minutteer, den skal stadig være sprød og have godt med bid :)