Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-blomkaal/ Mellemøstens køkken Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Stegt blomkål med tahin og granatæble

Denne lækre ret med stegt blomkål og tahindressing passer perfekt som en skøn tilbehørsret til det herlige mellemøstlige køkken, som vi holder meget af.

Søde og syrlige granatæblekerner, sprød og mør blomkål og grønne krydderurter går så fint i spænd med den lækre tahindressing i denne nemme lille ret.

Kan glimrende spises som en del af et større måltid og er ret fin i madpakken dagen efter også. De ristede blomkålsbuketter kan snildt deles i mindre stykker end jeg har gjort og blive nemme at spise i en wrap med fx en håndfuld rucola og små søde tomater.

PT15MPT10M4

Stegt blomkål

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål, buketterne herfra
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Tahindressing
  • 2 spsk tahin, lys
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, saften herfra
  • 8 spsk vand
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 knivspids stødt spidskommen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie og rist blomkålsbuketterne i ca. 10 minutter, til de er lettere gyldne.
Anret blomkålsbuketterne på et fad med forårsløg, dryp lidt tahindressing over og drys med granatæblekerner og finthakkede krydderurter.

Tahindressing
Rør tahindressingen godt sammen i en skål. Kom vand i til konsistensen er som tyktflydende honning.

Smag til sidst til med salt.