Syltede rødløg
Syltede rødløg smager helt vildt fantastisk.
De er nemme at lave og og fremragende som tilbehør i alt fra hjemmelavede hotdogs og burgere til sandwich, salater og kebab.
De sød syrlige løg bliver efter et par dage i glasset bløde og får den fineste pink farve.
Vil du gerne have dem bløde med det samme, så kan du komme dem i den kogende eddikelage i et halvt minut inden det hele hældes på glas.
Prøv også: min bedste opskrift på hummus >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede rødløg
- 4 rødløg
- 4 dl æblecidereddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 tsk peberkorn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær løgene i tynde ringe og kom dem i et rent skoldet patentglas. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med peberkorn og eventuelt krydderier til sukkerkornene er smeltet.
Hæld den kogende varme eddikeblanding over løgene, luk glasset og opbevar køligt.
De er så lækre. Hvis du tilsætter en smule karry i eddike-sukker blandingen i gryden, så får de et lækkert twist og den smukkeste farve.
Det må jeg prøve. Tak for tippet :)
Lyder rigtig godt… Et alternativ – som også er super godt, er citron-syltede rødløg. Så simpelt som det lyder, er det bare ren citronsaft over løgringene. De skønneste syrlige søde rødløg! Perfekt til en hurtig lille potion i sidste øjeblik. ½-1 time er nok, men længere er også godt.
Må prøves elsker citron. Koger du citronsaften op???
Vi har også “syltet” med citron- eller limesaft, det skal ikke koge, men bare presses over løgene.
Uhm, det lyder lækkert! Det skal testes næste gang :)
Super god idé og hvem skulle have troet, at de er så lette at lave :-)
Jeg lavede syltede agurker for et par dage siden, stort set sammen opskrift, så måske jeg også skulle prøve en omgang løg, næste gang jeg “sylter”.
Det er faktisk også på præcis samme måde jeg laver syltede agurker ;)
-og de syltede rødløg kan varmt anbefales
jeg elsker syltede rødløg – især hvis vi spiser Tex Mex…. plejer bare at bikse dem lynhurtigt sammen. Prøv at komme et lille stykke rødbede ned i lagen – så får rødløgene den flotteste farve!
Det gør de faktisk også, når de får lov at trække nogle dage uden – men næste gang jeg skal lave en lynversion, så skal der da lige lidt rødbede i :)
Uhmm! Jeg har godt hørt om dem, men har aldrig selv kastet mig ud i at lave dem. Det lyder jo super nemt! Så det skal da helt sikkert prøves meget snart…Tak for opskrift :-)
Selv tak – og rigtig god fornøjelse med dem :)
Det har jeg aldrig hørt om, men kommer klart på listen over ting som skal prøves.
Rigtig god undskyldning til at der snart skal burger på menuen :-)
Hjemmelavet burger er altså også noget af det bedste :)
Du har helt ret. Intet slår hjemmelavet burger og fantasien for tilbehør sætter ingne grænser.
Husk dog at hvis du bruger oksehakket til din burger så undgå de helt magre på 3-6 % fedt. Det allerbedste er 12-18 %, så får du en juici burger med god smag.
Helt enig! :)
Glæder mig til rødløgene i køkkenhavn er klar til høst, så skal denne opskrift helt klart testes. Jeg er vild med løg og surt/sødt, så jeg fornemmer allerede de bliver et HIT i køkkenet her!
Tak for opskriften.
*SMIL* fra Lisbet
Uhm, og så med rødløg fra egen have, det kan da kun blive godt :)
God fornøjelse med dem
Hold nu op, hvor var det nemt at lave :) Jeg lavede et glas syltede rødløg i går, så de er klar til i næste uge, hvor vi skal have hotdogs med hjemmebagte brød – din opskrift selvfølgelig :)
Tak fordi du deler.
Selv tak, det er en sand fornøjelse at dele
Dejligt at høre, rigtig god fornøjelse med hotdogs i næste uge :)
Jeg sylter altid squash efter asie opskrift. De må gerne være store og skal ikke skrælles så det er også meget nemt. Fordi de ikke har så meget smag koger jeg et par løg med i eddikelagen og løgene spiser vi naturligvis også.
Igår fik vi på en restaurant hindbærsyltede rødløg. Smagte pragtfuldt. Kan ikke finde en opskrift så jeg må eksperimentere.
Hindbærsyltede rødløg, det lyder virkelig skønt! Mon man ikke kan komme en smule hindbærsirup i lagen, det skal næsten testes
Uuuhm. Eeeeelsker syltede rødløg i en lækker, lækker laksesandwich: groft brød, hjertesalat, peberrodssalat, agurk, laks og selvfølgelig syltede rødløg. Mums, for en favorit :)
Uhm, det lyder virkelig som en toplækker frokost! :)
Virkelig lækre. Jeg valgte at komme anis og kanelstænger i 2. gang, jeg lavede det. Det passede helt perfekt til det syrlige ;)
Uhmm, det vil jeg også prøve næste gang :)
Har for første gang lavet syltet rødløg og de smager jo helt fantastisk :-)
Hvor dejligt!
Vi er også vilde med dem, så de er ofte at finde på vores køleskabshylde ;)
Lyder lækkert , elsker stort set alt som er syltet, så det vil jeg straks prøve :-)
Når I taler syltet agurk, mener i så ikke agurksalat? for jeg syltede selv agurker for noget tid siden og det tog lidt over en uge, men super resultat.
har du prøvet at sylte gulerod? vil nemlig prøve det også :-)
Der er også drueagurker og asier.
Jo, jeg mener agurkesalat – har faktisk ikke prøvet de hele syltede agurker eller gulerod. Det lyder ret lækkert – så det skal prøves :)
Hvad er holdbarheden på de syltede rødløg ?
De kan holde i 2-3 måneder ?
Jeg tror egentlig godt de kan holde sig ret længe i eddike/sukkerlagen – lidt som syltede agurker. Men personligt så synes jeg de er bedst inden for 1-5 dage, hvor løgene stadig har en god sprødhed.
Hej AC
Apropos holdbarhed, så går jeg ud fra at de skal stå på køl, ikke? :)
Jo, det skal de gerne
Hej
Har det nogen betydning om det er alm sukker eller rørsukker.. Jeg har altid kun rørsukker i huset så det ville være super hvis det kunne erstattes :)
Det har jeg også selv og det fungere perfekt :)
Kh AC
Det vil jeg prøve til lørdagens rødbedeburger. Har du andre gode ideer til anderledes fyld?
I en burger? Jeg har lidt forskellige opskrifter her: http://www.valdemarsro.dk/burger/ og kommer nok med flere i løbet af sommeren, når vi er vendt hjem fra rejsen
Det er sådan en dejlig side du har, altid gode opskrifter du kommer med.
Jeg prøver de syltede rødløg i dag til en burger med oksespidsbryst – kunne være spændende at høre hvad du ellers ville komme i. :-)
Kh Elisabeth
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre at du synes det.
Det lyder som en virkelig lækker burger :) Jeg kunne også godt finde på at lave den ala banh mi burgeren her: http://www.valdemarsro.dk/banh-mi-burger/ eller måske noget peberrod, rødbede eller kål, hvis det var sæson.
Kh AC
Så er der syltet rødløg og agurker som står rigtig fine i deres glas og er klar til sommerhus tur med forhåbentlig en masse gril m. hotdogs og burgere :) Det er jo sommer!
Mums, jeg har sådan haft lyst til at grille hotdogs den seneste uges tid i Paris – så denne weekend skal det vist være, så jeg tror lige jeg vil gøre dig tricket efter og forberede mig i god tid i aften :)
Rigtig skøn solskinsfyldt weekend
Kh AC
Uhm, jeg har lige opdaget, hvor lækre syltede rødløg er. Jeg HADER syltede agurker, men syltede rødløg er i en helt anden liga!
Så jeg har lige brugt din opskrift, og jeg glæder mig til at servere dem i morgen – hvis de da er klar dertil ;)
God mandag til dig og dine!
Kærlig hilsen Katrine
Yeah, hvor godt! Syltede rødløg er så lækkert og jeg tror fint de er klar til i morgen :)
Rigtig skøn mandag til dig også
Kh AC
Har med stor succes puttet 5-6 stjerneanis i også:-)
SÅ dejligt! Elsker den milde lakridssmag fra det fine krydderi :)
Halløj
Jeg har planer om at lave dine syltede rødløg i morgen. Skal eddiken være den hvide eller den brune eddike – jeg ved ikke, hvad almindelig eddike er?
Elsker din blog, og har lavet rigtig mange af dine opskrifter :)
Hilsen Rikke
Hej Rikke,
Begge dele kan sagtens bruges ift smag, men den klare bliver pænest i glasset.
Og tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :) God fornøjelse med de skønne rødløg
Kh AC
Jeg må lige høre, er den som eddike blot den brune lager eddike der er overalt.
Glæder mig til at lave dem?
Det kan du sagtens gøre :)
Jeg bruger selv den klare økologiske lagereddike, da de syltede rødbeder bliver så pæne i glasset med den ;)
Det er simpelthen så lækkert! Opskriften her går lige i Gemmebogen:)
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Har netop opdaget din side – mange timers læsning og inspiration til god mad venter forude!
Det var min veninde, som for nogle år siden introducerede mig til syltede rødløg. Hun serverede dem på skiver af chiabatta med skiver af gedeosterulle bagt i ovnen. En simpel hapser, som er blevet en fast bestanddel af mange forskellige måltider…
Vh Rikke
Hej Rikke,
Hvor dejligt! Stort velkommen her til min blog :)
Og ja, de syltede rødløg er virkelig et hit til mange små og store retter. Dem er vi også helt vilde med herhjemme hos os.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg laver gerne en løgmarmelade
Da vi kun er voksne i vores Hushold
Rødløg, Rødvins Eddike, Rødvin Krydderier samt Olivenolie
Det passer fint til vores Hot Dogs med mine Hjemmelavede Pølser
Det lyder også rigtig godt! :)
Tror du man ville kunne sylte dem i solbær eddike fremfor alm. eddike?
Ja, det tror jeg kunne være virkelig lækkert!
Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Jeg skal lige til at lave det, jeg mener at man sylter, for at det skal kunne holde “evigt”
Kære Ann-Christine
Vi har efterhånden nydt godt af dine lækre opskrifter…her til morgen er jeg i gang med en omgang syltede rødløg der bare er sådan et simpelt men enormt lækkert indslag til alt? jeg laver en variation med laurbærblade og ramsløg…og har ofte gæster der spørger om opskriften hvortil jeg bøjer mig i støvet og henviser til din blog…tak for gode madstunder?
Hvor er det bare dejligt at høre, Jolanda! Tusind tak for din søde hilsen og hvor lyder det lækkert med larbærblade og ramsløg i de syltede rødløg, det må prøves!
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig dejlig weekend til dig ♡
Kh AC
Det lyder som et super lækkert supplement til den røgede laks med romsås.
Men skal rødløgene skæres i skiver eller kan man ikke sylte løgene hele og hvor længe tager det ?
Med venlig hilsen
Bent
Jeg har ikke prøvet at sylte dem hele – men det er da forsøget værd :)
Glæder mig til at prøve dem.
Et lille spørgsmål – Lukker du glasset med det samme, når du har hældt dem kogende masse over? Eller lader du det køle af først?
Det kommer an på hvornår jeg skal bruge løgene, som regel bruger jeg dem inden for 2 uger og ofte skal jeg bruge lidt af løgene samme dag som jeg laver dem – så lader jeg dem køle af inden jeg lukker låget.
Hvis det skal opbevares længe, så er det ofte en god ide at lukke låget med det samme.
Fantastisk. Mange tak for hurtigt svar
Hej Ann-Christine
Vi skal have hjemmelavede hotdogs som natmad til vores bryllup og dertil vil jeg selv lave brød og sylte agurker og rødløg.
Men hvor mange kilo rødløg og hvor mange agurker vil du tro vi skal bruge, når vi bliver 55 personer? :)
Hej Julie,
Hvor lyder det dejligt.
Umiddelbart vil jeg mene at et alm str rødløg rækker til cirka 4 hotdogs – hvilket vil sige cirka 14 rødløg. Jeg vil så nok lave en del ekstra og lave syltede rødløg af 20-25 rødløg, for at være sikker på at have nok. Og så kan det fint holde sig efterfølgende.
Mht agurk, så vil jeg nok beregne omkring 5-6 agurker for at være sikker på at have nok.
Rigtig god fest og fornøjelse med forberedelserne til jeres store dag ♡
Kh AC
Efter at have kogt eddike og sukker, plejer jeg at komme løgringene i gryden , ikke så de når at koge op, men så de lige bliver lidt bløde – også super lækkert.
Smart tricks, det kan jeg sagtens forestille mig også er godt :)
Kære Ann-Christine
Hvilken slags eddike bruger du til denne opskrift og lignende? Det bliver dyrt med balsamico. Og den billige lagereddike tænker jeg mere som noget, man bruger til rengøring :-)
Jeg bruger økologisk æblecidereddike.
Kh AC
Jeg prøvede at lave syltede rødløg forleden dag. Jeg puttede stjerneanis i – fantastisk smag! Jeg kommer til at lave dem igen en anden gang. ??
Hvor er det skønt at høre ♡ Jeg har også altid et glas af dem stående i køleskabet
Syltede rødløg er dejlige, og en nem , nem opskrift, jeg kom løgringene i den kogende eddike, lod dem ligge deri et øjeblik og så lidt atamon, så tror jeg de kan holde sig længe.
Hvor stort et glas bruger du til den mængde der er i opskriften?
1 liters glas.
Alt hvad jeg sød sylter, bruger jeg pund til pund, altså 1 dl sukker 1 del eddike. Så går det aldrig galt, selv ved brug af lagereddike.
Skal holde halloweenfest i slutningen af måneden. Overvejer at bruge æblecidereddike, for at ramme et efterårstema.
Mon det ville virke?
Det kan du sagtens gøre, det gør jeg også ofte :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Mange tak :)
Kan eddikke lagen til syltede rødløg bruges igen, et opkog og hældes så over en gang nye løg. ?
Jeg genbruger den gerne selv et par gange, så det vil jeg sagtens mene at den kan :)
Hej jeg har prøvet at sylte dem med hyldeblomsteddike, det kan anbefales! Hvor lang er holdbarheden egentlig efter åbning?
Hej Sigurd,
hvor pudsigt, for jeg prøvede dem faktisk også selv med hyldeblomsteddike i december – i mangel af andet på lager, og det blev så lækkert! :)
Jeg har altid brugt dem inden for 3-4 uger og har ikke oplevet det er blevet dårligere i perioden, og selve lagen den kan i øvrigt fint genbruges et par gange.
Kh AC
Hej.
Denne opskrift må prøves. Kan man bruge rørsukker eller kokossukker?
Hilsen Bettina
Ja, begge dele fungere godt.
Jeg bruger oftest rørsukker, men kokossukker er også lækkert med den mere dybe smag
Hej :)
Taaak for en fantastisk blog ❤
Betyder det noget om det klar eddike eller om det den der er lidt brun/orange i farven? For har nemlig den hjemme der orange i farven kan den bruges ? Skal det være rørsukker eller kan det være alm ? Hva gør forskellen?
Hvilke krydderier vil du mest anbefale skal bruge det til hotdogs til min mands fødselsdag.
Mvh Camilla
Det betyder kun noget for udseendet og vil fungere glimrende med den mørke også – så vil glasset med syltede rødløg blot blive mørkere i farven.
Du kan både bruge alm sukker og rørsukker. Mht krydderier, så prøv med laurbærblade, peberkorn, kanel og chiliflager.
God fornøjelse
Kh AC
Super nem, og hurtig opskrift. Tusind tak
tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriten :)
Hej Ann-Christine
Fantastisk blog – den første jeg nogen sinde har fuldt og er vild med den?
Lige et spørgsmål:
Skolder du glasset først og giver atemon eller hvordan?
Hvor er det skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen!
Jeg skolder glasset til de syltede rødløg, men ingen atamon og oplever ikke det er nødvendigt.
Kh AC
Tak for en nem opskrift??
Kan de bruges til laks i ovn?
Jeg har ikke prøvet det – men giv det endelig et forsøg :)
For os tumper, der ikke er så stærke udi madlavning, men som bare så gerne vil, må det gerne udpensles?? Skal lagen over mens den er helt varm? Skal der bare låg på og på køl, mens det er varmt?
Jeg kommer det over mens det er helt varmt, og sætter det på køl eller lader det køle af ved stuetemperatur – det kommer sig faktisk ikke så nøje og uanset om man kommer lagen over mens den er varm eller venter, så bliver det rigtig lækkert.
– og du må altid hellere end gerne spørge, hvis du er i tvivl om nogle af mine opskrifter ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Med fare for at lyde plat, så tror jeg mine løg er for store :D
Selvom jeg havde glemt en dl eddike og kun brugt 3 løg, kunne al lagen ikke være i glasset. Nu håber jeg de alligevel kommer til at smage godt :)
Hvor lang tid i forvejen kan man forberede disse?
Det kan du fint nogle dage i forvejen.
Kh AC
Mine rødløg har nu stået i over en uge (i køleskab), men var fortsat sprøde da jeg åbnede og ville spise.. Kan det være fordi jeg har sat det på køl? Ellers tænker jeg at bruge tippet med at lade dem koge med i lagen..
Vi spiser dem gerne mens de er sprøde også – det kan man sagtens. – og jeg opbevarer altid selv de syltede rødløg på køl.
Vil du gerne have dem blødere igen, så kan du enten lade dem stå længere eller komme dem i den varme kogelage eller lade dem koge lidt med.
Kh AC
Jeg gik efter den bløde variant, så jeg tror bare jeg lader dem koge med – det var i hvert fald ikke nok at lagen var varm da jeg kastede den over løgene :-)
Tak for hurtigt svar og god sommer!
Hej Ann-Christine
Hvor længe skal rødløgene stå før de kan bruges?
Sommerhilsner
Lisbeth S.
Hej Lisbeth
Jeg synes de er lækre allerede efter en times tid, men laver dem ofte dagen før vi spiser dem og de sagtens stå i et par uger på køl.
Skøn aften til dig
Kh AC
Nemt og enkelt, smukt og velsmagende. Hvad mere kan der ønskes?
Tak for denne gang.
Ps. har du prøvet at lave saltagurker?
Skønt at høre! – og jeg har smagt saltagurker, men ikke prøvet at lave dem selv. Det må testes af :)
Når det hele er lavet, skal det så stå på køl fra starten af, eller kan man godt lade det stå i et viktualierum også komme det på køl når man skal bruge det? :)
Det kan godt stå køligt i et viktualierum
Dine syltede rødløg smager bare skønt. Har brugt opskriften en del gange, og i dag spurgte min mormor efter den, så der blev straks sendt et link via mail. Kh Pia
Hvor fint! Tusind tak for din søde hilsen og fine feedback på min opskrift ♡
Har set et tip om at syltede rødløg og avocado er et godt match (gerne med hytteost). Det lyder lækkert og jeg har bestilt en kasse avocado fra Portugal, og de skal jo spises på alle mulige måder.
Tænker at tilføje løgene enten peberrod eller ingefær (et par tynde skiver) – giver det mening?
Hej Trine,
Med alle de avocadoer, kan jeg anbefale Pankopanerede avocado-fritter.. det er helt vildt godt :-P
Tak for en super blog (y)
Prøv at bytte den ene dl. eddike ud med Solbæreddike, det giver lige en snert af lakris-ish smag :-)
Jeg anvender ikke lauerbær og/eller dild i, da jeg straks kommer til at smage marinerede sild… og det har man jo ikke lyst til i hverken burger eller til and :-P
Mht. holdbarhed og farve, så holder de både farve og sprødhed i flere måneder på køl :-)
Hej, kan man egentlig bruge lagen igen?
Vh. Jacob
Ja, den kan sagtens genbruges et par gange
Kh AC
Det var lige sådan en opskrift, jeg ledte efter – som en bette ting til folk, jeg ikke er på rigtig gave med – som en slags julekort i stedet for. Den lyder og ser godt ud, den er nem og hurtig, og alle ingredienser er til at skaffe, selv ude hvor kragerne vender. Har du erfaring med at komme nogle skiver hvidløg i lagen ? Mine hvidløg har givet helt overvældende i år, og jeg kunne godt finde på at give de røde løg et svirp (bare lidt).
Hej Birthe,
Hvor dejligt! – og ja, det kan du sagtens med hvidløg. Jeg ville nok lige give dem et hurtigt opkog i 2-3 minutter, så de ikke udvikler en overdøvende skarp smag
Kh AC
hej Valdermarsro ! jeg har lige fundet din blok , kan se at der er flere ting jeg kunne tænke mig at prøve !
og hvem er så jeg ? en ældre mand , 84 år , snart , som har lavet mad i mange år, 2 sønner der også er gode til at være i et køkken og en søn der er kok.
hvordan lærte jeg at lave mad ? min far var alene , med 3 børn , så vi var med til det hele , også at lave 50 slikkepinde af gangen , til 25 øre ovre i skolen.
Hej Frits,
Mange tak for din skønne hilsen, hvor er det dejligt at høre du fandt vej her til siden og så skønt med så meget glæde ved madlavningen i jeres familie
Kh AC
Skal man lukke låget straks efter man har hældt lagen over løgene ???
Det kan man fint gøre
Kh AC
Lagen dækker ikke alle løgene. Falder de sammen, så de alle kommer i lagen? Har brugt 2 dl lagereddike og 2 dl granatæbleeddike og 1 dl sukker. Lagen er allerede fin rød og jeg glæder mig til at smage dem i morgen, 😃
Lagen behøver ikke dække. Løgene falder sammen i den varme lage.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis man synes at de syltede rødløg er en smule til den syrlige side efter man har lavet dem, er der da en måde at få dem sødere på?
Altså efter de er kølet ned.
Daniel
Hej Daniel,
Ja, det står beskrevet under tips til opskriften, og det kan du også sagtens gøre efter de er kølet af.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej :) tak for de fine opskrifter! hvornår skal vandet bruges i denne opskrift? :)
Dild – bruger du også de grønne blade, eller er det kun frø?
Til denne opskrift har jeg brugt dildfrø
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker syltede rødløg, men tåler desværre ikke eddike. Har du nogle kreative ideer til at opnå et lignende resultat uden eddiken?
Måske citronsaft og kogende vand 50/50. Det er lidt anderledes, men også lækkert :)
Tak for opskrift 👍🏼😋
Jeg kunne godt tænke mig at lave syltede rødløg uden sukker. Kan jeg mon bruge fx honning i stedet?
Eller har sukkeret en funktion udover at søde?
På forhånd tak. Mvh Ester
Hej Ester
Jeg har ikke prøvet at lave den med honning, men det er da bestemt et forsøg værd. Du kan evt prøve med en lille portion og se hvad du synes om det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kl. er nu snart 24; godt man kan sylte, når søvnen ikke lige vil indfinde sig. Så nu er der syltet et stort glas til pizza blanco i morgen.
Jeg puttede timian i lagen.
Det lyder hyggeligt! Rigtig god fornøjelse med den lækre pizza i aften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Min kæreste og jeg er lidt uenige og har et monopol-lignende syltede-rødløgs-dilemma :D
Han mener, at syltede rødløg kan holde sig for evigt og jeg har læst 7-10 dage.
Du skriver i indlægget nogle uger – hvad er det?
Er det tættest på 7-10 dage eller for evigt?
Pft og god aften!
Hej Marie,
Jeg er nok trods alt tættest på dit bud, frem for forevigt ;)
Men de kan holde længe, både eddike og sukker kan holde sig i rigtig lang tid (+år) og vand og rødløg sænker så holdbarheden på disse.
jeg skriver altid minimumsholdbarhed i mine opskrifter og derefter skal man endelig bare se, smage og dufte til det man har. Virker rødløgene friske og lækre, så vil jeg mene du fint kan spise af dem længe.
Eddikelagen kan desuden sigtes og genbruges flere gange.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige været indlagt på Herlev Hospital, der blev der serveret syltede rødløg ovenpå røget laks på rugbrød, smagte fantastisk.
Det lyder også som en skøn mad! Dejligt at høre.
Kh Ann-Christine
Vi har desværre oplevet to gange nu at glasset er flækket da vi hældte lagen i. Har vi købt noget i dårlig kvalitet? Hvilke glas bruger du? Og kan man eventuelt bruge en plastikbøtte?
Vh. Rebekka og Alex
Aj, hvor ærgeligt! Jeg bruger et alm henkogningsglas, det kan fint holde til kogende vand, hvis blot temperaturforskellen på ikke giver et chok, prøv at skylle det under varmt vand først og lad evt lagen stå i 5 minutter på køkkenbordet inden I hælder den i.
Plastik vil jeg ikke umiddelbart anbefale til den syreholdige lage.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Jeg lærte af min mor, hvordan man undgår flækkede glas. Sæt simpelthen glasset på en våd klud inden inden du fylder det med noget varmt – så sker der ikke noget.
Kan man komme atamon i
Mvh Henriette
Det er der ingen grund til (jeg bruger aldrig atamon i maden) og netop syltede rødløg holder glimrende pga eddike og sukker.
Rengjorte og skoldede glas er rigeligt for en god holdbarhed her :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er helt grøn i syltning. Gør du noget ved glasset inden ud kommer dit sylt i? Og hvor længe kan de syltede løg holde sig efter åbning?
Hej Louise,
Disse rødløg spiser jeg inden for nogle dage, så det er blot et rengjort og evt skoldet glas + opbevaring på køl.
Holdbarheden er en måneds tid, måske længere.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine