Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebler-med-gele/ julemiddag Juleopskrifter, Mormormad, Vegetar, Vinter

Æbler med gele

Sukkerkogte æbler med gele er en klassiker på mange fintdækkede juleborde den 24. december til julemiddagen og selv om det ikke har været en tradition i min juletid, så har jeg siden taget det til mig og nogle år serveret den lækre ret som tilbehør til alt fra and til flæskesteg juleaften.

Vi synes det passer dejligt med et halvt æble til hver, men er man helt vilde med dem, skal der måske ekstra til. Det kan bruges andre æblesorter end  cox orange, som jeg gerne bruger, fordi de smager skønt og ikke koger ud.

Prøv også: alle mine opskrifter og tips til julemiddagen >>

PT30MPT30M8

Æbler med gele

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 4 æble, gerne cox orange
  • 1 liter vand
  • 2 dl sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 0,50 øko citron, saften herfra
  • 1 dl ribsgele
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i halve og fjern kernehuset, så der bliver en lille fordybning.

Kom vand, sukker, citronsaft og vanilje i kog i en gryde sammen med æblerne. Lad dem koge i 5 min.

Tag æblerne op og lad dem køle lidt af. Fyld æblerne med ribsgele og server dem til julemiddagen.