Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-roedkaal/

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål er en fast tradition til julebordet og julefrokosterne – uundværligt som tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, og smager vidunderligt til alt fra medisterpølse til kamsteg, rullepølsemad mv.

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.

Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med appelsin, timian og et strejf vanilje, er perfekt til langtidsstegt and med appelsin, men er også god til klassisk andesteg med svesker.

PT30M

Hjemmelavet rødkål

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 500 g rødkål, fintsnittet
  • 1 spsk andefedt, eller smør
  • 1 øko appelsin, saft og fintrevet skal
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk honning
  • 2 kanelstang
  • 1 vaniljestang, tom
  • 1 spsk ribsgele
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter rødkål i andefedt eller smør under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.

Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstænger, en tom vaniljestang (alternativt en knivspids vaniljepulver) og timian.

Lad det simre i 10-15 minutter, hvorefter det smages godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber.