Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-roedkaal/

Hjemmelavet rødkål med appelsin

Hjemmelavet rødkål er en fast tradition til julebordet og julefrokosterne – uundværligt som tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, og smager vidunderligt til alt fra medisterpølse til kamsteg, rullepølsemad mv.

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.

Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med appelsin, timian og et strejf vanilje, er perfekt til langtidsstegt and med appelsin.

PT30M

Hjemmelavet rødkål med appelsin

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 500 g rødkål, fintsnittet
  • 1 spsk smør
  • 1 øko appelsin, saft og 1 tsk. fintrevet skal
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk honning
  • 2 kanelstang
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 spsk ribsgele
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter rødkål i smør i et par minutter under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.

Kom appelsinsaft, appelsinskal, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstænger, en knivspids vaniljepulver og timian.

Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.