Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg-med-abrikos-og-timianfyld/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Grill, Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Vinter

Flæskesteg med abrikos og timianfyld

En skøn flæskesteg med abrikos og timian, som smager fantastisk året rundt. Abrikos og timian er ganske enkelt en genial smagskombination til gris – og dette bliver en skøn flæskesteg sprød svær, som er god at servere en sommerdag med sprøde salater eller i en flæskestegssandwich. Den er også fremragende til  vinterdag med kartofler og en kålsalat, eller på selve juleaften til julemiddagen med hvide og brunede kartofler, rødkål, sauce, en sprød knasende lækker vintersalat til og alt hvad dertil hører.

Flæskesværen er knasende sprød og kødet bliver saftigt og lækkert, fyldt med god smag – den kan varmt anbefales.

Læs også: guide og opskrift på flæskesteg med sprød svær >>

Flæskesteg med abrikos og timian
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT20M6
Ingredienser
  • 1 svinekam
  • 2 tsk flagesalt
  • 6 tørret abrikos
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 1 håndfuld frisk timian, (eller 1 spsk. tørret)
  • 2 fed hvidløg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær rillerne i flæskestegen efter, så de alle sammen går godt igennem fedtet og akkurat lige ned og stopper inden kødet – for de må endelig ikke ridse igennem kødet (det gør det sværere at få en sprød svær).

Salt sværen grundigt og gnid groft salt mellem alle revnerne. Endnu et vigtigt step, som er med til at sikre en sprød svær.

Snit en god dyb lomme ind i kødet. Skær abrikoserne i små tern, hvidløg og timian hakkes og bland godt sammen med abrikosmarmelade og stop det ind i lommen.

Luk flæskestegen godt til med kødnåle.

Kom flæskestegen i et ovn fast fad, der passer i størrelsen, gerne på en rist med vand i bunden af  fadet.

Drys lidt ekstra salt hen over sværen og sæt flæskestegen i en kold ovn ved 100 grader i ca 3 timer

Skru tilsidst ovnen op til 225 grader og giv den 30 minutter mere.

En flæskesteg skal have en centertemperatur på omkring 65 grader, så mål gerne efter, hvis du er i tvivl.

Min svær bliver knasende sprød, men mangler den lige det sidste, så er der intet i vejen for lige at tænde ovnens grillfunktion og give et par minutter på grill, til sværen bobler og bliver lækkert sprød – hold endelig øje med stegen, hvis du bruger grillen.