Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg-med-abrikos-og-timianfyld/

Flæskesteg med abrikos og timianfyld

En skøn flæskesteg med abrikos og timian som smager fantastisk året rundt.

I sommers var vi til middag hos nogle af vores gode venner, de serverede flæskesteg med et twist af abrikos og det var virkelig en smagskombination, som stod ualmindelig gode til den sprøde svær og det saftige kød.

Jeg har lavet min egen opskrift inspireret fra den lækre smagsoplevelse og det er blevet til en skøn flæskesteg med abrikos og timian som er fantastisk, uanset om den serveres en sommerdag med sprøde salater eller i en flæskestegssandwich. Min opskrift på flæskesteg er også fremragende til  vinterdag med kartofler og en kålsalat, eller på selve juleaften til julemiddagen med hvide og brunede kartofler, rødkål, sauce, en sprød knasende lækker vintersalat til og alt hvad dertil hører.

Flæskesværen er knasende sprød og kødet bliver saftigt og lækkert, fyldt med god smag – den kan varmt anbefales.

Læs også: guide og opskrift på flæskesteg med sprød svær

PT4H

Flæskesteg med abrikos og timian

6 pers    4 timer
6 pers
Ingredienser
  • 1 svinekam
  • 6 tørrede abrikoser
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 1-2 tsk flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 2 fed hvidløg
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Skær rillerne i flæskestegen efter, så de alle sammen går godt igennem fedtet og akkurat lige ned og stopper inden kødet – for de må endelig ikke ridse igennem kødet (det gør det sværere at få en sprød svær).

Salt sværen grundigt og gnid groft salt mellem alle revnerne. Endnu et vigtigt step, som er med til at sikre en sprød svær.

Der snittes en god dyb lomme lige under fedtet i kødet. Abrikoserne skæres i små tern, hvidløg og timian hakkes og fyldes blandes godt sammen med abrikosmarmelade og stoppes ind i lommen under sværene. Hvis du har en lille håndfuld hasselnødder, så kan det anbefales at hakke dem til hasselnøddemel og blande sammen med abrikosblandingen inden det stoppes i lommen på stegen. Luk flæskestegen godt til med kødnåle.

Kom flæskestegen i et ovn fast fad, der passer i størrelsen, gerne på en rist med vand i bunden af  fadet. Drys til ekstra salt hen over sværen og sæt flæskestegen i en kold ovn ved 100 grader i ca 2-3 timer, alt efter hvor lang tid du har. Skru tilsidst ovnen op til 225 grader og giv den lige 30-40 minutter mere. Vores stegetermometer er i stykker, men en flæskesteg skal have en centertemperatur på omkring 65 grader, og det vil jeg tro, at denne havde. Min svær var knasende sprød, men mangler den lige det sidste, så er der intet i vejen for lige at tænde ovnens grillfunktion og give et par minutter på grill, til sværen bobler og bliver lækkert sprød – hold endelig øje med stegen, hvis du bruger grillen.