Flæskesteg med abrikos og timianfyld
En skøn flæskesteg med abrikos og timian, som smager fantastisk året rundt. Abrikos og timian er ganske enkelt en genial smagskombination til gris – og dette bliver en skøn flæskesteg sprød svær, som er god at servere en sommerdag med sprøde salater eller i en flæskestegssandwich. Den er også fremragende til vinterdag med kartofler og en kålsalat, eller på selve juleaften til julemiddagen med hvide og brunede kartofler, rødkål, sauce, en sprød knasende lækker vintersalat til og alt hvad dertil hører.
Flæskesværen er knasende sprød og kødet bliver saftigt og lækkert, fyldt med god smag – den kan varmt anbefales.
Læs også: guide og opskrift på flæskesteg med sprød svær >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flæskesteg med abrikos og timian
- 1 svinekam
- 2 tsk flagesalt
- 6 tørret abrikos
- 2 spsk abrikosmarmelade
- 1 håndfuld frisk timian, (eller 1 spsk. tørret)
- 2 fed hvidløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær rillerne i flæskestegen efter, så de alle sammen går godt igennem fedtet og akkurat lige ned og stopper inden kødet – for de må endelig ikke ridse igennem kødet (det gør det sværere at få en sprød svær).
Salt sværen grundigt og gnid groft salt mellem alle revnerne. Endnu et vigtigt step, som er med til at sikre en sprød svær.
Snit en god dyb lomme ind i kødet. Skær abrikoserne i små tern, hvidløg og timian hakkes og bland godt sammen med abrikosmarmelade og stop det ind i lommen.
Luk flæskestegen godt til med kødnåle.
Kom flæskestegen i et ovn fast fad, der passer i størrelsen, gerne på en rist med vand i bunden af fadet.
Drys lidt ekstra salt hen over sværen og sæt flæskestegen i en kold ovn ved 100 grader i ca 3 timer
Skru tilsidst ovnen op til 225 grader og giv den 30 minutter mere.
En flæskesteg skal have en centertemperatur på omkring 65 grader, så mål gerne efter, hvis du er i tvivl.
Min svær bliver knasende sprød, men mangler den lige det sidste, så er der intet i vejen for lige at tænde ovnens grillfunktion og give et par minutter på grill, til sværen bobler og bliver lækkert sprød – hold endelig øje med stegen, hvis du bruger grillen.
Ok, jeg prøver det!
Der ligger nemlig en lille steg ude i fryseren, som kan bruges til formålet.. Tak for dejlig inspiration og igen utroligt smukke billeder:)
Jeg er spændt på at høre hvad du synes om det – om du bliver lige så glad for denne variant af flæskesteg, som jeg er blevet
Mums, det lyder vildt lækkert. Er allede begyndt at tænke på hvornår vi mon skal have det.:)
Snart vil jeg anbefale ;-)
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!
Mon man tør at kaste sig ud i det d. 24.?
Jeg turde godt ;-) Men jeg forstår sagtens hvis du gerne lige vil have en generalprøve inden den store middag juleaften. Måske du kan få fat i en lille steg og prøve det inden.
jeg er virklig glad for at have fundet vejen til din blog. du har givet mig meget inspiration.
jeg har i dag prøvet to af dine opskrifter, dog med lidt justeringer. men jeg har linket til din blog, og skrevet et par rosende ord om din blog
Tusind tak, hvor er det sødt af dig! Det er jeg glad for :-)
Jeg kan jo nærmest aldrig selv lave en opskrift, uden at justere den mere eller mindre.
Mmm, hvor lyder det fantastisk lækkert!
Det var det også – men den flæskestegssandwich som blevet lavet dagen efter, var toppen! :)
NØJ hvor ser det lækkert ude – og endnu en gang fantastisk gode billeder! :-)
Tusind tak, Rikke. Jeg er rigtig glad for at du synes om mine billeder :)
Hej, sikke en dejlig side med rigtig mange spændende opskrifter. Den lomme du skriver skal laves i fedtet imellem kødet og sværen. Dvs at fyldet ligger ovenpå kødet i fedtet! Eller?
Vh Britta
Mange tak Britta. Ja, jeg laver den mellem fedtet og kødet, så det bliver et snit lige mellem kødet og fedtet. Nogle gange bliver snittet dog lidt ujævnt, det kommer sig ikke så nøje – smagen er stadig i top
Smagte den praktfuldesteg i en burger i går hos min datter efter din opskrift. Kan kun sige mums smagte pragtfuldt.
Hvor er det dejligt at høre.
Abrikosmameladen – skal den bruges til fyldet, eller i sovsen?
Den skal i fyldet.
Den er mums. Vi skal have den i dag og tror næsten du kan gætte hvad menuen er i morgen
Yeah, det er SÅ lækkert!
God fornøjelse, både i dag og i morgen :)
Vi lavede stegen idag, manden var vildt begejstret, børnene knap så vilde med fyldet.
Men det var super, alt lykkedes super sovs og sprød svær(er vældig stolt).
Jeg lavede en rødkålssalat med appelsinsaft, chili, dadler, hakkede jordnødder, granatæblekerner, og lidt balsamico og olie, den var super god.
Jeg er så glad for din blog, jeg finder altid god inspiration til både hygge og det sundere
Mange hilsner iben
Hvor dejligt at høre! Tak for din søde hilsen. Det er så skønt når sådan en ret som flæskesteg bare lykkedes, med den sprøde svær und alles. Mine børn fisker også uden om fyldet, som de synes smager lidt stærkt, siger de ;)
Lækker salat du serverede til.
Kh AnnChristine
Lækkert! Jeg laver denne flæskesteg i aften, men skal lige høre, om du også saltede den inden den kom i ovnen, som de fleste opskrifter siger??
Ja, det gør jeg -og det er fluks opdateret i opskriften :)
Tak for at du gjorde mig opmærksom på det, for det er sørme en vigtig lille detalje.
Rigtig god fornøjelse med den
Bruger du alm. Ovn eller varmluft?
Det kommer lidt an på ovnen. I min tidligere ovn af nyere model brugte jeg ikke varmluft, i min nuværende og meget gamle ovn, gør jeg (mest fordi den ikke virker ordentlig på alm ovn)
Begge dele virker super fint. Temperaturen skal blot lige være 10-15 grader lavere på varmluft.
Super tusind tak
Den er mums har lavet den et par gange i vinters. Men nu vil jeg lave den… Du nævner den med nogle sprøde salater, nogle forslag?
Jeg ville lige nu servere grønne salatblade, masser frisk timian, og små stykker abrikos (eller ferskner til den tid).
Måske en vinaigrette med en smule abrikosmarmelade i.
Det vil også være dejligt med friske ærter og forårsløg.
Har endelig fået afprøvet din opskrift på ribbensteg, og hold da op, hvor er den lækker. Stegetiden var perfekt til en steg på godt 1 kg.Jeg havde ikke abrikossyltetøj, så brugte nylavet æblesmør (også din opskrift), og det gjorde det bestemt ikke dårligere. Og med æblesmør ved siden af som tilbehør, blev det som englene synger :-) Tak for altid træfsikre opskrifter :-)
Uhmm, det lyder altså også rigtig dejligt med æblesmør! Det vil jeg prøve af :)
Jeg er glad for at den blev super god og så får jeg altså helt vildt meget lyst til flæskesteg nu ;)
Så fik jeg endelig forsøgt mig med denne opskrift. Jeg havde dog ingen abrikoser så jeg forsøgte med hakkede friske æbler samt æblegele. Og hold nu op, hvor er det bare en lækker opskrift! Den kommer på top 10 herhjemme i familien!
Tusind tak for en altid skøn inspiration!
Kh. Fru Signe Kubel
Nøj, det lyder altså også lækkert! Dejligt at høre at det blev godt og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej AC
Nu vil vil vi prøve med din guide – Hvilken str. passer stegetiden til?
Jeg så godt at en anden bruger havde benyttet en steg på 1 kg, og stegetiden var perfekt – men intervallet 2-3 timer er ret stort :-)
Vi står med en steg på 3 kg, der skal fortæres af svigerfamilien til aften.
Mvh Henrik
Hej Henrik,
Jeg vil tro at du skal op på omkring 3-4 timer ved 100 grader. Det er helt fint med en times interval, det kommer sig faktisk ikke så nøje – for der sker ret meget når der så til sidst skrues op for temperaturen. Saftig og super mør bliver den dog af at man har lidt god tid, og hvis det passer bedre med 5 timer ved 100 grader, så bliver resultatet også virkelig godt.
Nu har jeg så lige været væk og offline nogle dage på ski i Norge – så håber det gik forrygende og at I fik lavet en god flæskesteg :)
Kh AC
Jeg lavede denne vidunderlige Flæskesteg sidste jul. Selv svigerfar bad om opskriften ?
Så den er med på julemenuen igen i år.
Uii, jeg bliver så glad over så skøn en kompliment for denne opskrift :) Vi glæder os også meget til den i år!
Hej :-)
Du har en fantastisk side, som jeg har fulgt et par år nu.. Og hvor er det dejligt du er begyndt med video :-)
Når du laver flæskesteg…
Måske jeg har overset det, men hvad gør du med abrikosmarmeladen ? i
Hej Pia,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre! :)
Jeg kommer abrikosmarmeladen i blandingen med abrikos, hvidløg og timian og fylder flæskestegen med det. Det er lige skrevet lidt om – kan godt se at det var uklart :)
Kh AC
Glæder mig til at høre nyt ?
Hej ? Du skriver at fyldet skal i en lomme lige under sværen, men på billedet er fyldet da ikke lige under sværen !!!
Ja, det undrer også mig som her en uge før jul skal finde en opskrift på den perfekte flæskesteg :-)
Det står da ret præcist i opskriften, at salt skal gnides ind i rillerne i sværen. Der er ikke anført salt i beskrivelsen under fyldet :)
Kh AC
Jeg tror ikke spørgsmålet handler om slaten, men om hvor fyldet skal ind. I opskriften står der at der skal skæres en lomme lige under sværen, men på selve billedet er fyldt i bunden af stegen. Så hvor skal fyldet puttes ind? :)
Skal salten i opskriften i fyldet eller på sværen?
salten skal på sværen :)
Hej. Har et spørgsmål til din flæskestegs opskrift. Et sted skriver du 100 grader i 3 timer og et andet sted 125 grader varmluft 2 timer. Hvad fungerer bedst?
Hilsen Mette
Begge dele fungere lige fint, synes jeg :)
Kh AC
Er det ikke rigtigt, at billederne viser, at lommen er skåret i bunden af stegen og ikke ind mellem fedtet og kødet – altså lidt under sværen – som du beskriver i dine svar lidt nede i tråden?
Glæder mig til at prøve den.