Fiskefilet


Fiskefileter af rødspætter eller en anden god fladfisk er både lækkert til aftensmad og til både påskefrokosten og julefrokosten, hvor det er så lækkert med en smørstegt fiskefilet mellem sildemaden og det lune bord.
Serveret med godt rugbrød, remoulade, lidt dild eller kørvel og en citronbåd til at dryppe lidt frisk syrlig citronsaft over.
I min familie er fiskefilet også et evigt hit hos os alle fire til aftensmad med tilbehør af ovnbagte eller råstegte kartofler og hjemmelavet remoulade.
Prøv også: min bedste opskrift på nuggets med kylling >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefilet med rugbrød og remoulade
- 8 rødspættefilet, eller anden fladfisk
- 2 æg
- 20 g hvedemel
- 30 g grahamsmel
- salt
- sort peber, friskværnet
- 2 spsk smør
- 1 tsk olivenolie
- Til servering
- 8 skiver rugbrød
- 100 g remoulade
- 1 citron, i både til at dryppe over
- 1 drys kørvel, eller persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk æggene sammen i en skål.
Rør hvedemel, grahamsmel, salt og peber godt sammen i en anden skål.
Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og derefter i melblandingen.
Steg fiskefileterne i smør og olivenolie på panden ved middel varme i cirka 4-5 minutter på hver side, til fiskefileterne er smukt gyldenbrune.
Server med fx rugbrød, remoulade, citronbåde og et drys krydderurter
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Tak for en masse lækre opskrifter – jeg bruger tit din side til at finde inspiration og opskrifter.
Jeg skal lave mad til en julefrokost på lørdag og skal derfor så med meget mad, så vil høre om du har erfaring med at panere fiskefiletterne nogle timer før de skal steges?
Vh Annette
Hej Annette
Det har jeg ikke, men jeg ville da nok lige prøve det på en enkelt fiskefilet eller to et par dage i forvejen og se om det ikke kan fungere glimrende.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor længe skal de steges?
Vh Maria
4-5 minutter på hver side til de er gyldne og kødet gennemstegt
Kh AC
Hvordan er det med fiskefilletter, kan disse laves ca. 3 timer før de skal bruges og så varmes op bagefter?
Det kan de sagtens … – men jeg synes nu de er allerbedst når de er helt friskstegt :)
Kh AC