Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskefilet/

Fiskefilet

Fiskefiletter af rødspætter eller rødtunge er en af de skønneste børnefamilieklassiker hjemme hos os. Med tilbehør af ovnbagte eller råstegte kartofler og naturligvis hjemmelavet remoulade.

Jeg panere gerne fiskefilet blot i mel, men for en sprødere panering kan man også sagtens bruge rasp. Det bedste resultat kommer, hvis man blot bruger æggehvide, men man kan også fint bruge et sammenpisket æg, hvis man ikke har andet formål til æggeblommen (for det er jo synd at kassere den!)

Prøv også: min bedste opskrift på nuggets med kylling >>

PT15Mter

Fiskefilet

4 personer    15 minutter
4 personer
Ingredienser
  • Fiskefiletter
  • 4 store rødspættefiletter
  • 1/2 dl grahamsmel
  • 1/4 dl hvedemel
  • salt og peber
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk olivenolie eller solsikkeolie
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Rør hvedemel, grahamsmel, salt og peber godt sammen.

Fiskefilet vendes først i æggehvide, derefter i melblanding.

Steges på begge sider i smør og olivenolie på panden ved middelhøj varme, til fiskefiletterne er smukt gyldenbrune.