Torsk med rød karrysauce og grøntsager


Denne opskrift på torsk med rød karrysauce og grøntsager er virkelig lækkert!
Retten er inspireret af det dejlige køkken i Asien med karrypasta, ingefær, soja og denne torsk i karrysauce tilberedt med dejlige grøntsager som squash, spidskål og gulerødder og toppet med lækkerier og lidt ris til. Cremet, krydret, mørt, saftigt, sprødt – denne ret kan lidt af det hele og kan varmt anbefales.
Uhm! Det er simpelthen så dejligt at sætte sig til bords med sådan en tallerken duftende lækker mad, fyldt med smag og næring.
Prøv også: flere opskrifter på asiatisk mad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Torsk med rød karrysauce
- 3 spsk rød karrypasta
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk soja
- 400 ml kokosmælk
- 150 g gulerødder, i små tern
- 200 g squash, i små tern
- 200 g spidskål, fintstrimlet
- 25 g pankorasp
- 25 g sesamfrø
- 600 g torskefilet
- 10 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 30 g cashewnødder
- 10 g sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom karrypasta, ingefær, soja og kokosmælk i en skål og rør det godt sammen til en lækker kokos-karrysauce.
Kom gulerødder, squash og spidskål i et smurt ovnfast fad, sammen med kokos-karrysaucen. Vend det godt sammen og bag i en forvarmet ovn ved 200 g varmluft i cirka 20 minutter.
Dub fisken med køkkenrulle, og krydr med en blanding af pankorasp, sesamfrø, salt og peber og anret fisken ovenpå grøntsagerne i fadet.
Bag i cirka 10-12 minutter mere eller til fisken er perfekt tilberedt. Kog imens ris efter anvisning på emballagen.
Anret torsk med rød karrysauce i dybe tallerkener med ris og drys med koriander, sesamfrø, chiliflager og cashewnødder.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fungerer retten også med fx kartoffelmos?
Ja, det tænker jeg sagtens den kan :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Der står der skal 10 g smør i retten. Er det til at smøre fadet med?
Mvh
Anita
Ja, det er til fadet
God fornøjelse med retten :)
Kh Ann-Christine
Retten smager fantastisk – topkarakterer herfra.
Mange tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine