BBQ laks med ris og bønner


Denne ret med BBQ laks serveret med ris og grønne bønner er nem og dejlig hverdagsmad. Den milde laksebøf smager virkelig lækkert med den krydrede marinade og giver god smag til bønnerne, når de tilberedes sammen i ovnen.
Her servere jeg laksebøfferne med hvidløgsris, vendt med spinat. Masser af smag, smovs og god næring i et dejligt enkelt måltid, som ikke tager meget tid at tilberede i køkkenet.
Prøv også: flere gode opskrifter med fisk >>
BBQ laks med ris og bønner
- BBQ Laks
- 300 g grønne bønner
- 20 g sesamfrø
- 600 g laks
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 2 spsk barbecuesauce
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk timian, tørret
- salt
- 10 g smør, til fadet
- Hvidløgsris med spinat
- 3 fed hvidløg
- 3 dl basmati ris
- 5 dl vand
- 75 g baby spinat, finthakket
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
BBQ Laks
Læg bønnerne i et smurt ovnfast fad. Drys bønnerne med sesam og placer laksen på bønnerne. Pensl laksen med olivenolie rørt med honning, barbeque sauce, røget paprika, timian, hvidløg, salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter, til kødet er perfekt mørt.
Hvidløgsris med spinat
Kom olie og hvidløg i en gryde og sauter hvidløg ved middellav varme til det dufter let. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på. Vend finthakket spinat i risen inden servering.
Server hvidløgsrisene toppet med bønner og laks.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Under fremgangsmåde står der “hvidløgsris med persille”. Skulle nok have stået spinet i stedet for persille.