Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laks-citronsauce/

Laks med citronsauce og kapers

Laks med citronsauce og kapers er virkelig lækkert og den syrlige citronsauce med kapers er et af de hverdagshit, som vi rigtig godt kan lide.

Citronsaucen er nem at lave og har en skøn cremet friskhed, med mild smag af hvidløg og de skønne kapers er et rigtig godt tilbehør til laksefilet.

Server fx den lækre bagte laks med citronsauce, kapers og med tilbehør af fx pasta og lækker grøn salat.

Prøv også: Opskrift på grøn salat til laks >>

PT20Mter

Laks med citronsauce og kapers

4 pers.    20 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Laks
  • 4 laksefiletter
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • 1/2 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Citronsauce med kapers
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, saft og fintrevet citronskal
  • 2 spsk kapers
  • 2 dl græsk yoghurt
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Laks
Læg laksen på en plade med bagepapir, drys dem med salt, peber, fintrevet citronskal og finthakket hvidløg.

Bag laksen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter.

Citronsauce med kapers
Varm olien i en lille gryde ved middel varme, kom hvidløg i og steg det i 1 min.

Skru ned for varmen og rør citron, kapers, revet citronskal og friskkværnet peber.

Lad det koge i 5 min.

Tilsæt så yoghurt og varm forsigtigt saucen igennem under omrøring, den må endelig ikke koge.

Serveres den lækre laks og citronsauce med pasta og salat.