Laks med citronsauce og kapers
Laks med citronsauce, kapers og pasta er virkelig lækkert. Den syrlige og cremede citronsauce med kapers er et af de hverdagshit, som vi rigtig godt kan lide.
Retten er super nem at lave og har en skøn cremet friskhed, med mild smag af hvidløg og de skønne kapers er et rigtig godt tilbehør til laksefilet. Du kan sagtens servere en skøn grøn salat til, men ellers vil et par håndfulde rucola også gøre det glimrende på tallerkenen sammen med den lækre ret.
Prøv også: opskrift på lækker og cremet lakselasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laks med citronsauce og kapers
- Laks
- 300 g laksefilet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Kapers og Citronsauce
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 øko citron, saft og fintrevet citronskal
- 2 spsk kapers, grofthakket
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 400 g spaghetti
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 spsk kapers
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Laks
Læg laksestykkerne i et ovnfastfad med bagepapir. Drys med salt, peber, fintrevet citronskal og finthakket hvidløg.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter.
Kapers og citronsauce
Varm smør i en gryde ved middel varme, kom hvidløg i og sauter under omrøring til hvidløget dufter, men ikke tager farve.
Skru ned til lav varme og rør citronsaft, kapers, revet citronskal, salt og friskkværnet peber i. Lad det stå og trække smag til laksen er klar og pastaen koges al dente.
Skrue gryden med hvidløg, citron og kapers op til middelvarme og rør den græske yoghurt i saucen. Sørg for at røre hele tiden, mens gryden står på varmen. Det må ikke koge eller blive for varm, for så vil saucen skille. Det skal blot være sådan at saucen bliver lind og lun.
Vend pastaen med et par spsk citron og kaperssauce. Anret på tallerkener, fordel laks, sauce, friskkværnet peber og et drys finthakket persille over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nok den værste mad jeg nogen sinde har lavet. Er ellers glad for dine opskrifter.
Hej Gitte
Jeg er glad for at du normalt er glad for mine opskrifter – og når jeg deler mine opskrifter her på Valdemarsro og i mine kogebøger er det fordi jeg selv er begejstret for dem inkl denne ret, som jeg synes smager virkelig godt!
Nu er det svært for mig at sige ud fra din kommentar, om det blot er et spørgsmål om smag og behag, hvilket jo er fair nok.
Eller om der er gået noget galt, som jeg evt kunne hjælpe med, så resultatet kunne blive anderledes. Hvis det er det sidste, så er du selvfølgelig velkommen til at skrive igen med et evt spørgsmål, så hjælper jeg gerne :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift. Kan man bruge alm. neutral yoghurt i saucen.
Kh Kirsten
Det vil meget nemt skille, pga det lave fedt indhold, så kan du lave det som en kold yoghurtsauce i stedet
Kh Ann-Christine
Virkelig god ret!
passede perfekt til en lun sommeraften i sidste weekend.
Brugte cremefraiche 18%, det skilte ikke :)