Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nem-pastaret-med-laks-og-basilikum/

Nem pastaret med laks og basilikum

Hvis der er noget jeg er vild med, så er det lækre ‘hokus pokus – klar på 20 minutter’ hverdagsretter. Supper er ofte vores redning på travle hverdage, men denne pastaret som jeg lige biksede sammen af hvad vi havde. Den er enkel, fyldt af smag og lækker. Og det synes vi alle fire – dog foretrak Julie sin tallerken uden basilikum.

I aften står den på kyllingeburgere med mango og avocado og i morgen på falafler i pitabrød med humus og chiliolie. Skønne retter at se frem til!

Hvilke retter er jeres hverdagsfavoritter, som er nemme at lave og som bare hitter hos hele familien?

PT10min

Pasta med laks og basilikum

4 pers.    10 min
4 pers.
Ingredienser
  • 1 pakke frisk pasta, vi har brugt fuldkornsfettucini
  • 2 laksefiletter
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl mandler
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 2 spsk friskost, neutral
  • 3 spsk olivenolie
  • Maldonsalt og friskkværnet peber
  • Serveres med salat
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Laksefiletterne krydret med salt og peber og lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Sættes i en varm ovn ved 180 grader i omkring 15-20 minutter. Hak mandler og basilikum og vend det med den revne parmesanost. Når laksen er næsten færdig, koges pasta efter anvisningerne på pakken. Vend den varme pasta med olivenolie og friskost. Drys med mandel-basilikum-parmesanblanding og anret med stykker af laks.
Opskriften er til 2 voksne og 2 børn